11
sij
2024
Replay

Fight!

Tús Nua u Diskontu

Tus Nua

Tus Nua /Filip Kovačević

share

Volite li melankoličan zvuk, dvojac Tús Nua odvest će vas na omiljena glazbena mjesta

Njihova je glazba prekrasan spoj shoegazea, post rocka, noisea i dream popa, a iza sebe imaju 10 godina rada, svirki i stvaranja. Iza Tús Nua su Jelena Božić i Jordi Ilić, a na nastupu u Diskontu pridružile su im se Sara Ercegović i Lucija Potočnik. Mogu se pohvaliti s nekoliko međunarodnih turneja i čestim dijeljenjem pozornica s velikanima žanrova koje zastupaju, poput God Is An Astronaut.

Iz opusa Tús Nua izdvajaju se dva albuma, Horizon i Nothing Personal, a za mini koncert u Diskontu izdvojile su stvari “Lights Out” i “Fight!”. Treća pjesma, “Djeca”, obrada je punk-noise benda Vlasta Popić.

Nova glazbena emisija Diskont zajednički je projekt Iskona i Rock&Offa. Na tjednoj bazi ugošćuje naše talentirane glazbenike u veselom interijeru retro marketa. Izvođači i bendovi koji su do sada nastupili u Diskontu su JonathanBore BalboaJe VeuxBrkoviDjeca!Tidal PullMile KekinThe GentlemanKandžijaBluVinil i Boris Štok.

Osim na YouTube-u, Diskont se može pratiti u prvoj hrvatskoj digitalnoj videoteci „Rock&Off“ na Iskonovim TV platformama. Pristup videoteci besplatan je svim korisnicima, koji ujedno mogu prvi pratiti nove epizode Diskonta srijedom navečer.

Moglo bi Vas zanimati