23
pro
2021
Tjedni gramofon

Tjedni gramofon: Nenad Korkut

tjedni gramofon glazba nenad korkut

Nenad Korkut Foto: Lidija Mataja

share

Tjedni gramofon je virtualni mixtape koje slažu naši kulturnjaci i glazbeni entuzijasti svakodnevice, a koji nisu sami po sebi glazbenici. Tjedno se družimo kako bismo vidjeli kakvim se zvučnim krajolicima okružuju u svojim životnim rutinama.

Internetska pretraga poznatog nam imena Nenada Korkuta pokazat će da se radi o renesansnom muškarcu: specijalist ortopedije po primarnoj profesiji, glasnogovnornik HZZO-a, zatim esteta i modni kritičar u trenucima kada ne nosi bijelu kutu, a i neizostavno ime najvećeg filmskog događaja u godini – komentator dodjele nagrade Oscar. Međutim, Nenad je poznat i po svojim kućnim zabavama za koje je kao zaljubljenik u dobar zvuk redoviti rezidencijalni DJ. Postavili smo mu zadatak da svoju playlistu za kućna druženja ograniči na trajanje jednog (kompilacijskog) albuma, a gost nam je odabrane numere ovako opisao:

“Oduvijek sam volio druženja, a ona su često vezana za muziku, bilo da se radi o izlascima po klubovima ili okupljanjima u kućnoj atmosferi. Kada sam bio domaćin takvim veselicama redovito sam i DJ. Doduše, bilo je to prije pandemije i epidemioloških mjera, pa je ovo lijepa prilika da se prisjetim svojih omiljenih pjesmica koje nažalost trenutno ne mogu slušati u većem društvu. Moji ih prijatelji ionako već znaju napamet.

Muzički ukus mi je eklektičan, od svega po malo. Disco 70-ih, novoromantičari iz 80-ih, funk, soul, elektro, talijanske kancone, francuske šansone, opera, sentiši za fajrunt… Naravno, teško je sve to bilo ugurati na playlistu od samo petnaest odabranih. Neka se ne ljute oni koje sam izostavio (Elvis, Sinatra, Joe Dassin, Bryan Ferry, ABBA, Anna Oxa, Mina, Dalida, Callas i mnogi drugi).”

 1. Prince – “Sign O’ The Times”
 2. Kate Bush – “Wuthering Heights”
 3. David Bowie – “Life On Mars?“
 4. The Rolling Stones – “She’s A Rainbow”
 5. Blondie – “Heart Of Glass”
 6. Gary Numan – “Cars”
 7. Grace Jones – “I’m Not Perfect But I’m Perfect For You”
 8. The Human League – “(Keep Feeling) Fascination”
 9. Marc Almond – “My Hand Over My Heart”
 10. Spandau Ballet – “Gold”
 11. Duran Duran – “The Chauffeur”
 12. This Mortal Coil – “Song To The Siren “
 13. The KLF – “What Time Is Love?”
 14. The Chemical Brothers – “Galvanize”
 15. Loretta Goggi – “Maledetta Primavera”

 

 

Moglo bi Vas zanimati