30
ožu
2022
Vijesti

Author & Punisher - glasan klupski gig uskoro u Močvari

Author and Punisher

Author and Punisher

share

Američki izvođač Author & Punisher započeo je europsku turneju, a u Močvaru donosi svoj glasan klupski nastup za veliki povratak koncerata i to u petak 1. travnja 2022.

Na premijernom nastupu u ovim krajevima mastermind industriala predstavit će novi album Krüller na kojem gostuje ritam sekcija prog metal benda Tool. Virtuoz na perkusijama, bubnjar Danny Carey, gostovao je na “Misery”, a basist Justin Chancellor daje prepoznatljivi potpis na pjesmi “Centurion“.

Kritičari hvale raznolike, jedinstvene i precizne pjesme, te za aktualni album s ukupno osam pjesama kažu da samostalno stoji kao jedan od njegov najboljih do sada. Pitchfork hvali grunge alt-rock prizvuk uspoređujući zvuk nekih pjesama s onima Nine Inch Nails ili My Bloody Valentine. Utjecajni Kerrang kaže da album od početka do kraja uvuče u svoju atmosferičnost, dok Metal Injection za dodavanje više instrumenata i gostiju kaže da album čini još posebnijim.

Hvaleći tehničku preciznost i sjajan nastup, recenzije uobičajeno navode da je koncert Author & Punishera pravo audio-vizualno iskustvo te da je majstor stvaranja atmosfere. One-man industrial metal atrakcija iz San Diega tako će svoj brutalni drone doom industrial live nastup premijerno izvesti u Zagrebu.

Iza imena Author & Punisher se krije Tristan Shone, a projekt je započeo 2004. Pomoću ručno rađenih instrumenata i zvučnika koje sam kontrolira proizvodi cijeli niz zvukova. Koristeći mehaničke uređaje koji se oslanjaju na industrijsku automatizaciju i robotiku, glazba se fokusira na njihovu međusobnu interakciju. S pozadinom u strojarstvu i umjetnosti, Shone je kroz osam albuma i jedan EP pokazao nekonvencionalnost u stvaranju, a na novom uratku dodaje i gitare, te vokalne procesore. Melodija i dalje ostaje u srži njegove glazbe, a sve je podebljano distorzijama i synthevima.

Aktualna turneja Drone Carrying Dread počinje u Poljskoj, a nastavlja se u Češkoj, Slovačkoj te Hrvatskoj. Nakon toga turneja kreće prema Austriji, Švicarskoj, Italiji, Francuskoj, Belgiji, pa sve do Litve, Latvije i Finske gdje će završiti serija od gotovo 20 koncerata.

Prilika za čuti jedinstveni zvuk ovog kreativca, bit će u zagrebačkoj Močvari 1. travnja, a na pozornici će mu se pridružiti gitarist Douglas Sabolick iz benda Ecstatic Vision. Kao predizvođač nastupit će Mvtant iz Teksasa.

Ulaznice su u prodaji po cijeni 100 kn, a na dan koncerta ulaznice će koštati 120 kn.

Ulaznice su dostupne na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ulaz na koncert moguć je uz Covid potvrdu ili negativan test.

Moglo bi Vas zanimati