19
tra
2024
Vijesti

Koncerti u Brazilu, Argentini i Paragvaju

Bend Jelusick započeo južnoameričku turneju

Jelusick / foto: Filip Bušić

Jelusick / foto: Filip Bušić

share

Nakon što su žestokim rasprodanim svirkama u zagrebačkoj Tvornici kulture i riječkom Pogonu kulture pokazali da su jedna od najmoćnijih live atrakcija na glazbenoj sceni, bend Jelusick, predvođen Dinom Jelusićem, otputovao je u Južnu Ameriku gdje započinju veliku turneju!

Dobitnici nagrade Porin u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe, ispred sebe imaju najavljene uzbudljive koncerte u Brazilu, Argentini i Paragvaju te postaju jedni od najistaknutijih  ambasadora koji Hrvatsku u inozemstvu predstavljaju na najbolji mogući način. Dečki su već zakoračili u svoju južnoameričku pustolovinu te su u Rio de Janeiru srdačno primljeni, a tek ih očekuju susreti s brojnim obožavateljima koji željno iščekuju njihove nastupe.

Jelusick - Južnoamerička turneja

Posljednja godina dana za bend čiji članovi uz Dina Jelusića su Ivan Keller – gitara, Luka Brodarić – bas, Mario Lepoglavec – bubnjevi, bila je prekretnica po mnogo toga. Objavili su debitantski album “Follow the Blind Man” koji je mahom hvalila i publika i kritika, osvojili su nominacije za nagrade Rock&Off i Porin koji su i osvojili u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe, održali zavidan broj koncerata po Hrvatskoj i Europi, a kruna ovog sjajnog niza bio je upravo koncert u Tvornici kulture.

Jelusick je uspio nešto što rijetko kome u Hrvatskoj polazi za rukom, domaći bend hard rock/metal žanra koji je uspio stvoriti publiku i osvojiti publiku unutar Lijepe naše, ali i puno šire.

Aktualna turneja Jelusick osim u Brazil, Argentinu i Paragvaj dovodi i u Francusku, Italiju, Mađarsku, Slovačku, Španjolsku, Bugarsku, Ujedinjeno Kraljevstvo. Očekuje ih i nekoliko datuma po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u uskoro stiže i još najava.

Za više informacija pratite službene stranice benda.

Jelusick - Južnoamerička turneja

 

Moglo bi Vas zanimati