24
ruj
2024
Vijesti

Objavili ga kao EP

'beverly brooks' snimili live na mjesečini u sklopu serijala Moonlight Sessions

beverly brooks - Moonlight Sessions

beverly brooks - Moonlight Sessions

share

U novoj epizodi glazbenog serijala Moonlight Sessions gostuje glazbeni sastav beverly brooks koji čine Žarka Krpan – vokal, Jura Geci – gitara, Vjekoslav Geček – bas gitara i Nikola Mikulić – bubnjevi.

Na mjesečinom obasjanom brežuljku povrh Koprivnice izveli su tri pjesme sa svog posljednjeg albuma ‘albumex‘, a u izvedbi su im se pridružili i stalni članovi Moonlight Sessions banda – Marin Hraščanec na klavijaturama te prateći vokali Rajnard Hraščanec, Romana Pavliša i Helena Hraščanec.

U sklopu glazbenog serijala već dobro poznatog svim ljubiteljima dobre glazbe, izveli su svoju gipsy swing uspješnicu ‘Wolf‘, radijski hit pamtljivog refrena ‘5 minuta‘ te pjesmu ‘Island‘ čijom su objavom krajem prošle godine najavili izlazak ‘albumexa’.

Pjesma ‘Wolf’ vuče muzičku inspiraciju i naslanja se na gypsy swing tradiciju, ali još više na hrvatske putnike, svirače i vukove Gadjo Manouche, koje smo stalno slušali i sanjali o dalekom, gotovo mitskom svijetu western i gypsy swinga te nenadmašnog Djanga s gitarom. Pjesma, odnosno skica Wolfa, zapravo je nastala sasvim spontano, iz zezancije. I to još u počecima benda kad smo se nalazili i muzicirali kao trio – rekao nam je Jura Geci, koji je član benda od samih početaka.

Pjesmu ‘5 minuta’ objavili su kao singl u veljači ove godine. To je ujedno i njihova prva objavljena pjesma na hrvatskom jeziku, a kako sami kažu, govori o užurbanom vremenu gdje su svi u strci i panici i nikako da izađu iz ‘loopa’, iz matrice.

‘5 minuta’ govori o pretjerano stimuliranom društvu koje je bombardirano informacijama te ukopčano na svoje pametne telefone lagano gubi vezu sa realnošću. Pet minuta je želja da se osvijestimo, poželimo promjenu i pokušamo zaustaviti trenutak i vrijeme pa makar to bilo na samo pet minuta… – rekla je Žarka Krpan, pjevačica i autorica teksta.

More i priroda su im stalni izvori ideja, te im je ljeto bilo savršena inspiracija za ljetni gitarski rif, melodiju i tekst pjesme ‘Island’ koji je, kako kažu, njihova oda ljetu, ples pod mjesečinom i sanjivo lelujanje na morskim valovima uz melankoličnu soft surf rock melodiju.

Beverly brooks je glazbeni sastav iz Varaždina koji su 2016. godine osnovali gitarist Jura Geci i pjevačica Žarka Krpan. Oni su ujedno i autori pjesama, dok aranžmane zajednički potpisuju svi članovi benda. Do sada su objavili dva albuma, ‘morning’ (2019.), te najnoviji ‘albumex’ koji je ugledao svjetlo dana početkom ove godine u izdanju Dancing Beara. Beverly brooks stvaraju glazbu neopterećenu stilovima te ih se teško svrstava u žanrovske ladice. Sami kažu da njihova glazba nastaje pod utjecajem raznih stilova od rocka, bluesa, soula, jazza, americane, indiea do popa i alternativne glazbe. Do sada su nastupili na brojnim festivalima i koncertnim prostorima diljem Hrvatske, a trenutno rade na novim pjesama koje uskoro planiraju snimiti u studiju.

„Moonlight Sessions” zajednički je projekt izdavačke kuće Intek Music i video produkcije Beyond Pines Films. Osim što publici pruža vrhunski audio i video doživljaj izvedbe uživo, predstavlja glazbeno autorsko stvaralaštvo ne samo hrvatskih nego i stranih glazbenika. Do sada su u sklopu serijala gostovali Miriiam, Michelangelo Scandroglio, Barbara Munjas, CHUI, Mangroove, zalagasper, Gungula, ERIC, Fran Vasilić, Bernarda Brunović, Nina Bajsić, Miroslav i Gordana Evačić, Zack Dust, Ivan Grobenski, Valerija Nikolovska i LiVaDa, Anna Moor, The Gentleman i dr.

Moglo bi Vas zanimati