03
stu
2021
Vijesti

Hrvatski glazbenici u Beču - Cantus Ansambl u Centru Arnold Schönberg

Cantus Ansambl

Cantus Ansambl /Vedran Metelko

share

Naši međunarodni predstavnici na sceni suvremene glazbe, članovi Cantus Ansambla, vraćaju se na scenu bečkog Centra Arnold Schönberg, gdje će u sklopu ciklusa koncerata Hrvatski glazbenici u Beču, pod vodstvom svog umjetničkog ravnatelja Berislava Šipuša, održati koncert 9. studenog. Ovim će se koncertom obnoviti i dugogodišnja suradnja ansambla i Centra, koja je kontinuirano trajala od 2004. do 2011. godine.

Program čine skladbe hrvatskih i bečkih skladatelja: uz Dah i dodir Stanka Horvata, Nonetto per opera Cent’ uno Krešimira Šipuša te I ritorni Sande Majurec, ansambl će izvesti djela dvojice velikana Druge bečke škole: Koncert za devet instrumenata Antona Weberna te, uvijek nezaobilazan dio programa u Centru, glazbu skladatelja o čijoj ostavštini ta institucija skrbi, Arnolda Schönberga. Izbor iz njegove Knjige visećih vrtova bečka će publika čuti u izvedbi mezzosopranistice iznimne vokalne ekspresije, stalne suradnice ansambla, Martine Gojčete Silić.

Osim u Beču, Cantus Ansambl će tijekom aktualne koncertne sezone gostovati i u Ljubljani, a detalje koncerta objavit će naknadno.​

Moglo bi Vas zanimati