12
velj
2024
Vijesti

Chino Moreno i Shaun Lopez predstavljaju projekt Crosses

Chino Moreno iz Deftonesa dolazi u Zagreb

††† (Crosses) / foto: Brian Ziff

††† (Crosses) / foto: Brian Ziff

share

Chino Moreno iz Deftonesa i producent i multiinstrumentalist Shaun Lopez predstavljaju svoj projekt ††† (Crosses) u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 11. lipnja 2024. 

Premijerni nastup u našim krajevima događa se u sklopu Familiar World turneje koja prati izlazak novog albuma “Goodnight, God Bless, I Love You, Delete”. Dugoočekivani materijal dvojac vodi na nastupe po sjevernoj Americi, od kojih su neki tjednima unaprijed rasprodani, kao i po Europi, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.

Chino Moreno, vokalist i tekstopisac metal benda Deftones, i Shaun Lopez, gitarist rock benda Far i glazbeni producent, spojili su pojedinačne talente u zajednički projekt ††† (Crosses). Kao jedan od  najcjenjenijih vokalista, Moreno je hvaljen zbog činjenice da u trenu može prebaciti vokal s nježnog tenora u probadajući vrisak, a upravo je to poveznica njegovim brojnim projektima. Glazbu koju stvara s Lopezom kao ††† (Crosses) odlikuju modularni synthovi kao i vokali koji prenose duboke emocije, a mediji zvuk opisuju kao dark wave ili dark pop. 

Najnoviji album “Goodnight, God Bless, I Love You, Delete” predstavlja osobne osvrte na brojne ideje kao i dugogodišnje kreativno prijateljstvo, a sve je povezano s minimalističkim aranžmanima i Morenovim pamtljivim vokalom. Najavljen singlovima “Invisible Hand“, “Light as a Feather” i “Ghost Ride“, album je pun kontrasta između emocija i eklektičnih glazbenih stilova. Album uključuje i singl “Big Youth” na kojem gostuje El-P iz Run The Jewels, kao i “Girls Float † Boys Cry” na kojem je The Cureov Robert Smith

Sve je počelo 2011. godine u LA-u uz “EP †”  i nasljednika “EP††”. 2014. su objavili hvaljeni istoimeni album “††† (Crosses)”, a 2022. EP “PERMANENT.RADIANT” koji im je donio brojne pohvale glazbene kritke. Pratio ga je i EP “PERMANENT.RADIANT.REMIXED” na kojem su radila imena kao što su Hudson Mohawke, AWAY ili Machinedrum.

“Goodnight, God Bless, I Love You, Delete” novi je dugoočekivani materijal koji je donio brojne pohvale medija, a primjerice The Clash hvali synthevima nabijenu glazbu, tekstove i Morenov vokal dok sam Moreno za glazbu kaže da je minimalna i opuštajuća, poput one kakvu sluša kad ne vrišti u glavi.

Novi album ujedno vraća ††† (Crosses) na svjetske pozornice, a zagrebačka publika doživjet će ovaj hvaljeni dvojac u Tvornici kulture.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 15. veljače od 10:00 sati po prvoj cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 17. ožujka, a dan nakon penje se na 29 eura. Na dan koncerta za ulaznice će trebati izdvojiti 33 eura. 

Kupiti se mogu online na Eventimu, Entriu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

 

Moglo bi Vas zanimati