21
srp
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Feminnem, Lima Len & Alen Vitasović, Šo!Mazgoon i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

 

Feminnem – “Srodne duše”

Feminnem predstavlja svoju novu pjesmu “Srodne duše”, savršenu podlogu za ljetne mjesece. Radi se o živahnoj pop pjesmi koja odmah na prvu osvaja slušatelje svojim zaraznim ritmom i ljetnom atmosferom, ali i najavljuje iznenađenje za sve fanove – skori izlazak novog albuma.

“Srodne duše” je pjesma koja donosi sve što jedan ljetni hit treba imati. S razigranim melodijama i energičnim beatovima, pjesma priziva slike bezbrižnog ljeta uz tekst ljubavne tematike. Glazbu i aranžman Branimir Mihaljević, dok su stihove napisale članice grupe – Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos. Snimanje, miksanje i masteriranje pjesme obavljeno je u studiju Karpo Media, što je osiguralo odličnu produkciju.

Videospot za “Srodne duše” vodi gledatelje u jednu pravu ljetnu idilu, a režiju potpisuje Max Hozić. Sniman na bazenu, okružen koktelima i osvježavajućim voćem, spot prenosi opuštenu i veselu atmosferu, baš kako je i članicama grupe bilo na njegovom snimanju.

 

Ružica Čović – “Pusti me da izgorim”

Ružica Čović predstavlja pjesmu i spot “Pusti me da izgorim”. Prvotni tekst pjesme iz kojeg je nikla ova rock balada nastao je prije 15-ak godina, a kako je pjesma dobila ovaj oblik otkrila je Ružica. “Nakon jednog koncerta u Zagrebu kolega Duje Ivić i ja sjeli smo zajedno i razmišljali kako je stvarno vrijeme da se ohrabrim i snimim autorsku pjesmu”. Inspiraciju su pronašli u starim stihovima Smiljane Mirat kojima su dali svoj pečat. “Uzeli smo ove stihove, nadogradili ih, napisali glazbu, dali sebe i prijavili pjesmu na Splitski festival“, rekla je Ružica.

Finalni pečat cijeloj glazbenoj priči dao je producent Vojan Koceić. “Vojan je savršeno prepoznao moj izričaj. Prvo je sve bilo zamišljeno kao lagana pop pjesma, a na kraju je ispala malo žešća rock balada što je zapravo odraz glazbe koju slušam”, dodala je.

Spot koji prati izlazak pjesme također je režirao Vojan Koceić, a atmosferom savršeno odgovara pjesmi. Snimanje spota bilo je zanimljivo, a na setu su važnu ulogu odigrali i vatrogasci DVD-a Promajna.

 

Lima Len & Alen Vitasović – “Brajde”

Dva Istrijanina, Galižanac Lima Len i legenda istrijanske muzike, Alen Vitasović, imaju garantirani hit ovog ljeta! „Nema vajde, da neku drugu najden, i kada sunce zajde, da idemo u brajde…“ – pjevaju oni u šarenom i veselom spotu koji potpisuje Pulic Val. „Daj dva gemišta, ne pitaj ništa“ – stihovi su istarskog hita ljeta, djelo Lima Lena, glazbenika iz Galižane, Boz Beats i legendarni Alen Vitasović.

 

Šo!Mazgoon – “Maške”

Kultni otočki bend Šo!Mazgoon je nakon duge diskografske stanke objavio novi singl “Maške”. Glazbu i tekst potpisuje Žan Jakopač, a aranžman Šomazguni.

Znani kao začetnici otočkog vala iza sebe imaju četiri studijska albuma i brojne kompilacije,te jedan studijski album pod umjetničkim imenom Žan i Mazguni. Šo!Mazgoon je ostavio veliki trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, na kojoj je dosad jako nedostajao.

Ovim singlom najavljuje se i album Albun koji će izaći u digitalnom i vinilnom izdanju do kraja godine za Mudri Brk. Na Albunu će se naći 14 novih pjesama koje će oduševiti sve ljubitelje ovog benda.

Video spot za singl “Maške” snimljen je u Zagrebu i na otoku Braču, a redatelj je Tomislav Pović.

 

Blaka Pokos x Phan x Karla Bertić – “Kruzam”

Spremite se za ljeto jer osječki ”reperi” Blaka Pokos i Phan, zajedno s talentiranom pjevačicom Karlom Berić, donose vam novi singl “Kruzam”. Ova energična pjesma savršeno hvata duh vrućih ljetnih dana i bezbrižnih vožnji kroz ulice Osijeka.

“Kruzam” vas vodi na putovanje kroz grad, gdje sunce prži asfalt, a ritam vas tjera da zaboravite na sve brige. Blaka Pokos i Phan donose svoje prepoznatljive stihove i zarazne beatove, dok Karla Berić osvaja svojim moćnim vokalom i donosi dodatnu dozu ljetne radosti.

Pjesma koja će vas natjerati da otvorite prozore, pojačate zvučnike i krenete u vožnju gradom. “Kruzam” je tu da postane nezaobilazni soundtrack ovog ljeta, s melodijom koja će vam se uvući pod kožu i ostati tamo dugo nakon što ljetne vrućine popuste.

Moglo bi Vas zanimati