25
lip
2024
Vijesti

Hit svibnja

Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille duetom osvojili svoju prvu Cesaricu

Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille - Nemam više ni snage ni volje

share

“Nemam više ni snage ni volje” naziv je popularne pjesme kojom su u prošlih mjesec dana Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille osvojili publiku. Neočekivani duet dvoje splitskih glazbenika odjeknuo je diljem regije među publikom koja je pjesmu prihvatila i nagradila ju Cesaricom za Hit svibnja!

Publika je i kroz društvene mreže pokazala koliko im je ova suradnja odlična, pjesma je često korištena kao soundtrack za njihove videe. A do suradnje je došlo, doznali smo, sasvim slučajno nakon jednog koncerta u Sloveniji. Vrlo brzo nakon tog susreta imali su gotovu pjesmu koja je nakon nominacije za Cesaricu u međuvremenu osvojila i nagradu za “Najbolju pjesmu CMC festivala” po izboru udruge Jadranskih radija.

Dvoje se glazbenika poznaje već dugo godina i uživali su na snimanju pjesme i spota, a Lille kaže da je tako emotivna i romantična pjesma pravo osvježenje današnjem ludom i ubrzanom svijetu.

Zahvaljujući prvoj, ali i vrlo uspješnoj suradnji, zajednički singl je zavladao domaćim eterom i digitalnim servisima te tako zaslužio kipić nagrade Cesarica za Hit svibnja. Autor teksta pjesme je Bratislav Zlatanović, a uglazbio ga je Dražen Zečić. Vinko Didović je zaslužan za aranžman.

“Nemam više ni snage ni volje” - Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille

“Nemam više ni snage ni volje” – Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille

U vrlo kratkom roku nakon objave pjesme Lidija Bačić Lille objavila je i novu pjesmu “Gram ljubavi” koju izvodi diljem obale, ali i u susjednoj Sloveniji na brojnim nastupima koje je uklopila u svoju ljetnu turneju na kojoj ponekad navodno niže i do tri koncerta na tri različita mjesta u tri dana.

“Volim pjevati, volim energiju publike koja me dočeka i pjeva sa mnom. Koncerti i jesu smisao i najveće zadovoljstvo kada si pjevačica ili pjevač”, opravdala je svoj entuzijazam Lidija.

Nije dugo nakon objave nagrađenog dueta mirovao ni Dražen Zečić koji uživa blagodati svog iskustva i rada kroz godine. Na Melodijama Jadrana u Splitu predstavio je novu pjesmu, a igrom slučaja je to ponovno duet i to s Anđelom Kolar! Svi se dobro sjećamo hita “Ima li nade za nas” koji su otpjevali davne 1998. godine, a nova pjesma se zove “Kad se srce spotakne” i već pronalazi svoj put do publike.

Zanimljivo je da su se u izboru za Hit svibnja našle čak dvije pjesme zabavnog karaktera, što pokazuje raznovrsnost ukusa domaće publike, ali i kvalitetu tih pjesama. Čestitke svim izvođačima koji su bili nominirani, #Cesarica2024 ide dalje, a uskoro biramo Hit lipnja!

Cesarica 2024., siječanj-svibanj

Moglo bi Vas zanimati