04
ožu
2024
Vijesti

Istaknuta hrvatska violinistica

Eva Mach otvara jedinstveni koncertni ciklus u Zagrebu

Eva Mach i Petra Gilming / foto: Marko Pletikosa

Eva Mach i Petra Gilming / foto: Marko Pletikosa

share

Mlada i talentirana samostalna umjetnica Eva Mach, 16.3. otvara novi koncertni ciklus pod nazivom Klasika na Mach.

Riječ je o nizu koncerata klasične glazbe koji inovativnim i svježim pristupom želi publici ponudit raznovrsne, tematski osmišljene  programe, u interpretaciji vrhunskih izvođača, obogaćene dodatnim scenskim sadržajima.

Klasika na Mach - Glazbene katedrale Francuske

Prvi koncert ciklusa pod nazivom Glazbene katedrale Francuske predstavit će slušateljima remek-djela za violinu i klavir velikih francuskih skladatelja Fauréa, Debussyja, Messiaena i Saint-Saënsa, kao i hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića. Svaka skladba na programu povezana je video projekcijom s jednom od najznačajnijih francuskih gotičkih katedrala, kako bi slušatelji mogli dublje uroniti u glazbu kao svojevrsnu zvukovnu katedralu. Glavni interpreti ove glazbene-vizualne meditacije su istaknute hrvatske umjetnice, violinistica Eva Mach i pijanistica Petra Gilming.
Klasika na Mach
Eva Mach je hrvatska violinistica mlađe generacije sa zavidnom umjetničkom biografijom koju glazbena kritika opisuje kao „violinisticu snažnog temperamenta i muzikalnosti, čije sviranje karakterizira veliki dinamički raspon i potpuna predanost glazbi“. Njena glazbena suradnja s pijanisticom velikog izvođačkog iskustva Petrom Gilming okarakterizirana je kao „savršen sklad i  disanje poput jednog organizma uz međusobno nadopunjavanje“.
Koncert u sklopu svečanog otvaranja ciklusa održat će se u subotu, 16.3. u 19.30h, u Dvorani Aula Magna – Ulica Filipa Vukasovića 1, a ulaznice za ovaj nezaboravan događaj možete kupiti u sustavu entrio.hr ili na ulazu u dvoranu prije koncerta.

Moglo bi Vas zanimati