25
lip
2024
Vijesti

Spajanje organizatora glazbenih događanja, promotora i umjetničkih agencija

Fest Team i Charmenko potpisali su predugovor o akviziciji

Fest Team i Charmenko

share

Fest Team, vodeći organizator glazbenih događaja u Bugarskoj, najavio je potpisivanje preliminarnog ugovora o preuzimanju Charmenka (uključujući Charm Music i Charmworks). Charmenko je istaknuti istočnoeuropski promotor i umjetnička agencija, poznata po svom velikom iskustvu, mreži i popisu umjetnika koje zastupa. Ovaj strateški potez označava značajan napredak u strategiji rasta Fest Teama, s ciljem jačanja njegove regionalne prisutnosti i širenja poslovanja diljem istočne Europe, Balkana, Turske, baltičkih država i šire. Očekuje se da će konačni ugovor biti finaliziran kasnije ovog ljeta.

“Spajanje s Charmenkom predstavlja transformativnu priliku za Fest Team.”, rekao je Stefan Elenkov, izvršni direktor Fest Teama. “Za nas je privilegija udružiti snage s renomiranom i visoko cijenjenom tvrtkom u glazbenoj industriji. Kombinirajući stručnost Festovog tima u organizaciji velikih glazbenih događaja s Charmekovim impresivnim mogućnostima bookiranja izvođača i poznavanjem industrije, cilj nam je stvoriti sinergiju koja će redefinirati glazbeni krajolik istočne Europe. Ova strateška integracija usredotočit će našu sposobnost povezivanja izvođača s koncertnim mjestima i festivalima, nudeći end-to-end rješenja koja poboljšavaju cjelokupno iskustvo za izvođače i publiku.” – dodao je Elenkov. 

Stefan Elenkov

Stefan Elenkov

Ovo taktičko usklađivanje ne samo da će diverzificirati portfelj Fest Teama, već će i znatno povećati njegov geografski doseg i kulturni utjecaj. Charmenkova uspostavljena prisutnost na svim istočnoeuropskim tržištima omogućit će bugarskoj tvrtki znatno poboljšan pristup raznolikim glazbenim talentima i tržištima diljem istočnoeuropske regije.

Osnivač i vlasnik Charmenka, Nick Hobbs: “Kao grupa tvrtki koje djeluju u istočnoeuropskoj regiji, preživjeli smo covid i vratili se rastu koji smo imali krajem 2010-ih. Izgledi su veliki protiv nezavisnih promotora, ali unatoč previše uspona i padova koje treba spomenuti, tvrtka je otvorila nove urede i udvostručila se od 2021. bez ikakvih dugova. Osjećam da je vrijeme da se pridružim većoj grupi kako bismo napravili sljedeći korak prema pan-istočnoeuropskoj promociji događaja, prikupljanju talenata i organizaciji rezervacija koja može integrirati kreativnost, sinergiju i profesionalizam s dugoročnom strategijom koja daje prioritet izvođačima, publici i klijentima prije svega u našem razmišljanju.”

Zajedno, Fest Team i Charmenko spremni su postaviti nove standarde u organizaciji događaja, odnosima s umjetnicima i razvoju te odnosima s publikom, potvrđujući svoju predanost pružanju iznimnih glazbenih iskustava gdje god rade.

Nick Hobbs

Nick Hobbs

O Fest timu

Fest Team glavni je organizator i promotor glazbenih događanja u Bugarskoj, okupljajući preko 200.000 oduševljenih obožavatelja godišnje uz sjajan niz koncerata i festivala. Impresivan portfelj Fest Teama može se pohvaliti značajnim događajima kao što su: Sofia Solid, Hills of Rock Festival i Spice Music Festival, uz nezaboravne nastupe svjetskih zvijezda kao što su Pantera, Eros Ramazzotti, Arctic Monkeys, Ed Sheeran, Andrea Bocelli, Iron Maiden, Amon Amarth, Kreator, Tom Jones, Omara Portuondo, Megadeth, Fun Lovin’ Criminals, Five Finger Death Punch, Lenny Kravitz, Franz Ferdinand, Editors, Nothing But Thieves i mnogi drugi. S raznolikim portfeljem i bogatom stručnošću u produkciji događaja uživo, Fest Team predvodi bugarsko tržište pružajući neusporedivo glazbeno iskustvo. Poslujući diljem jugoistočne Europe, Fest Team okuplja tržišne lidere u organizaciji velikih profesionalnih događaja. Fest Team ne bavi se samo događanjima – oni pružaju cjelovit pristup bez obzira na opseg, kao i cjelovita rješenja od 360°. Od stadionskih mega-događaja i festivala na otvorenom, do koncerata i velikih korporativnih događanja, Fest tim stvara digitalni i društveni sadržaj, osigurava resurse u financijskom planiranju, financiranju i odnosima s bankom, marketingu i promociji, dizajnu i strateškom planiranju, posreduje između partnera i sponzora , ulaznice, ulazna kontrola, catering, izgradnja privremenih koncertnih prostora, logistika, scenska rješenja, hardver, ozvučenje, svjetlo, ekrani, kao i osiguranje događaja.

Otkrijte više na festteam.bg

O Charmenku

Charmenko ima sjedište u Istanbulu sa sestrinskim uredima u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji. Kao Charm Music, promoviraju događaje u svim zemljama u kojima imaju urede, kao i kopromociju s partnerima u baltičkim državama i Bugarskoj (Fest Team). Kupuju talente za događaje, koncertna mjesta i organizatore koncerata u Finskoj, ostatku bivše Jugoslavije, Rumunjskoj, Moldaviji, Grčkoj i Cipru, Kavkazu i Egiptu, kao i baltičkim državama, Bugarskoj i zemljama u kojima imaju svoje urede.

Otkrijte više na charmenko.net

Moglo bi Vas zanimati