18
ožu
2024
Vijesti

Creative Europe program

Festival JazzTimeRijeka primljen u članstvo Europe Jazz Networka

JazzTimeRijeka

JazzTimeRijeka

share

Današnjom službenom objavom Upravni odbor Europe Jazz Networka potvrdio je pristupanje festivala JazzTimeRijeka u članstvo ove udruge, koja je dio Creative Europe programa. 

Upravni odbor Europe Jazz Networka današnjom je objavom za medije potvrdio ulazak JazzTimeRijeka Festivala u članstvo neprofitne europske udruge producenata, voditelja i pratećih organizacija specijaliziranih za kreativnu glazbu, suvremeni jazz i improviziranu glazbu stvorenu na području Europe. Članstvo danas uključuje preko 200 nacionalnih i regionalnih organizacija, festivala, klubova i koncertna prostora u više od 36 zemalja.

Europe Jazz Network

“Jazz Time Rijeka jedan je od najstarijih i najuglednijih hrvatskih jazz festivala. Godine 2024. obilježit će svoje 33. izdanje s lineupom koji se sastoji od međunarodnih zvijezda i regionalnih talenata. Neki od velikana koji su ostavili traga kao headlineri festivala su Benny Golson, Kenny Burrell, Richard Bona i Kurt Rosenwinkel, da spomenemo samo neke, a većina njih nastupila je u Hrvatskoj isključivo na JazzTimeu. Ulazak u European Jazz Network potvrđuje kvalitetu našeg dugogodišnjeg rada na promicanju jazz glazbe. Nadamo se da ćemo sa članovima ove grupacije ostvariti kvalitetnu suradnju, te kao jedini hrvatski festival među članstvom, povećati vidljivost našeg festivala, Rijeke i Hrvatske na europskoj jazz sceni.” Damjan Grbac, Direktor JazzTimeRijeka Festivala

EJN postoji kako bi podržao identitet i raznolikost jazza u Europi i proširio svijest o ovom vitalnom području glazbe kao kulturnoj i obrazovnoj snazi, a misija mu je poticanje, promicanje i podrška razvoju kreativnog glazbenog sektora u Europi i stvaranje prilika za susrete i komunikaciju umjetnika, organizatora i publike iz različitih zemalja. Europe Jazz Network vjeruje da kreativna glazba doprinosi društvenom i emocionalnom rastu i ekonomskom prosperitetu. To je neprocjenjiv kanal za proces međukulturnog dijaloga, komunikacije i suradnje. A glazba je pozitivna snaga za sklad i razumijevanje među ljudima iz različitih kultura svojstvenih europskoj obitelji.

Moglo bi Vas zanimati