02
srp
2024
Vijesti

Nina Herr i Mangroove

Filmski program ovogodišnjeg Tabor Film Festivala prate dva koncerta

Tabor Film Festival

Tabor Film Festival

share

Već 22. put, čarobni ambijent Dvora Veliki Tabor postaje središte filmske čarolije. Spremite se za 900 minuta sedme umjetnosti, jer ovog vikenda 6. i 7. srpnja očekuje nas Tabor Film Festival!

Selektorica TFF-a, naša poznata filmska kritičarka Diana Nenadić, ističe široku selekciju kratkometražnih filmova svih rodova i vrsta – njih ukupno 74 u natjecateljskom programu iz 33 zemlje i Hrvatske. Među odabranim filmovima nalaze se i uspješnice iz Berlina, Locarna, Annecyji, s Animafesta i Sundancea, iz Moskve, Toronta i s drugih svjetskih festivala, a tu su i dva hrvatska premijerna naslova.

Detaljan program objavljen je na službenoj stranici festivala (taborfilmfestival.com/raspored), filmovi su podijeljeni u tematske blokove, a potvrđuju raznolikost i zanimljivost ovogodišnjeg programa. Od 10:00 pa sve do ponoći očekuju nas projekcije u dva festivalska kina.

Tabor Film Festival

Težak posao stoji pred članovima žirija, koji će birati dobitnike Veronikine lubanje u nacionalnom i međunarodnom programu. Članovi nacionalnog žirija bit će scenarist Davor Šišmanović, glumica Dea Presečki i režiser Borna Armanini, dok međunarodni program žiriraju ugledna poljska producentica Marta Krzeptowska, uspješni grčki režiser albanskih korijena Neritan Zinxhiria te finska filmašica Hanna Hovitie.

U Taboru, među ostalim, očekujemo i naše režiserke Teu Radić (Put kojim idemo) i Taru Klepac (Crvotočina), Pétera Vadócza iz Mađarske (Motherhood) i Milicu Spasojević iz Srbije (Hrana za golubove). Najbolje filmove bira i publika, koja dodjeljuje nagradu Vox Veronicae.

Posebne filmske poslastice projekcije su naših nagrađivanih fimskih uspješnica. Za otvorenje 6. 7. u 21:15 – dobitnik Zlatne palme u Cannesu Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića, a dan kasnije za zatvaranje 7. 7. – u 23:30 sati novi film Borne Armaninija Trenuci izazova.

Obje večeri, nakon filmova, očekuju nas i odlični koncerti: u subotu 6. 7. fantastična vokalistica Nina Herr, a dan kasnije u nedjelju 7. 7. i neponovljivi Mangroove.

Tabor Film Festival

Svi programi – i filmski, i glazbeni, kao i radionica za osnovnoškolce – su besplatni. Besplatan je također prijevoz autobusom Presečki od Autobusnog kolodvora Zagreb, a osiguran je i besplatan kamp. Prijavu za sve besplatne sadržaje možete ostvariti na linku: https://linktr.ee/tabor_film_festival.

Dva dana filmske čarolije su pred nama – ove subote i nedjelje, 6. i 7. srpnja. Utaborite se, stoga, zajedno s nama u Dvoru Veliki Tabor i ne propustite 22. TFF!

Moglo bi Vas zanimati