06
kol
2024
Vijesti

Na popisu izvođača Camelphat, Ame, Bedouin, Golfos i mnogi drugi

Gates of Agartha nakon Hrvatske odlazi u Tursku

Gates of Agartha - Tersane Istanbul

Gates of Agartha - Tersane Istanbul

share

Nakon zadivljujućeg nedavnog izdanja u Hrvatskoj, Gates of Agartha se seli u Tersane Istanbul od 10. do 13. listopada.

Svjetski poznati DJ-evi Camelphat, Ame, Bedouin, Golfos (Dennis Cruz b2b Pawsa), Jimi Jules, Avangart Tabldot, Nandu, Nadav Dagon i Zoe Dona nastupat će u jedinstvenom pomorskom brodogradilištu. Za one koji kupe Full Experience paket bit će organizirana kurirana kulinarska avantura, zadivljujuća zabava u beach klubu, ekskluzivni obilazak brodom i čarobna ceremonija otvaranja. Nabavite svoje ulaznice sada na https://www.gatesofagartha.com/.

Gates of Agartha je koncept koji crpi inspiraciju iz mitskog podzemnog kraljevstva Agarthe, gdje se čuvaju drevne tajne i mudrosti. Njegovo prvo izdanje je prošle godine u Hrvatskoj bilo široko hvaljeno kao najbolji novi regionalni festival. Festival je usmjeren na pružanje jedinstvenih kulturnih iskustava na neobičnim lokacijama s bogatim povijesnim nasljeđem. Veličanstveni Istanbul je savršeno mjesto za sljedeće izdanje kao grad koji spaja dva kontinenta i živi svjedok povijesti kao prijestolnica triju velikih carstava—Rimskog, Bizantskog i Osmanskog.

Gates of Agartha / foto: Marko Obradović Edge

Gates of Agartha / foto: Marko Obradović Edge

Smješten na povijesnom poluotoku Istanbula, Tersane na Zlatnom rogu (Halic) bila je zaboravljena gotovo šest stoljeća, ali je izronila iz sjena kako bi ponovno zasjala kao svjetionik povijesti. U tim drevnim osmanskim brodogradilištima, moćna pomorska sila carstva bila je klesana, pokrivajući gotovo 400 godina neusporedive nadmoći. Sada, dok otvara svoja vrata svijetu, pripremite se svjedočiti uskrsnuću legendarne baštine, gdje odjeci carstva odjekuju kroz vjekove.

Tersane İstanbul je prazno platno za ovaj trodnevni festival koji nudi sjajnu priliku za istraživanjem. Smještaj u Halicu je u Rixos Tersane İstanbul s nenadmašnim iskustvom za goste i izvrsnom uslugom. Posvećen redefiniranju istanbulske scene, hotel je eklektična fuzija urbanog žarišta i lifestyle centra s panoramskim pogledom koji besprijekorno kombinira moderni luksuz s bogatom baštinom 600 godina starog brodogradilišta.

Glavne festivalske večeri 11. i 12. listopada održat će se u Pomorskom brodogradilištu u srcu Tersanea i prenijet će vas u drevne futurističke sfere uz uranjajuće zvučne zapise najboljih svjetskih DJ-eva.

Za one koji kupe Full Experience paket, u četvrtak, 10. listopada, putovanje počinje u ‘Hramu’, posveti istanbulskoj ostavštini kao prijestolnici Rima i Osmanlija s uranjajućom teatralnom ceremonijom otvaranja koja spaja drevnu slavu s drevnim futurističkim estetikama Agarthe uz bubnjarske nastupe jednog i jedinog Nadav Dagona. Kako večer napreduje, stvari se sele u beach club za koktel party otvaranja u okruženju Zlatnog roga s panoramskim pogledom na povijesni poluotok, uključujući Galata kulu, Aja Sofiju i druge kultne spomenike iz doba Carstva.

Gates of Agartha / foto: Marko Obradović Edge

Gates of Agartha / foto: Marko Obradović Edge

Gosti s Full Experience paketima nastavljaju svoju avanturu u petak, 11. listopada, s Večerom carstava za samo 150 sretnika. Posebno osmišljen palački jelovnik inspiriran je osmanskim i rimskim razdobljima i odvest će vas na kulinarsko putovanje kroz raznolike regionalne kuhinje Turske i starog Rima. Bit će poslužena blizu Zlatnog roga sa zadivljujućim pogledom na povijesni poluotok koji odjekuje kroz vrijeme.

Istanbul je drevni pomorski grad koji ima mnogo toga za ponuditi, zbog čega će gosti s Full Experience paketima biti pozvani na dodatno istraživanje uz obilazak brodom duž Bospora, gdje će moći upijati zadivljujuće poglede na gradske ikonične znamenitosti, palače i prekrasne vile na obali.

Osnivač Yalim Acar i kreativni direktor Yaaz Acar dodaju: “Oduševljeni smo što možemo dovesti ovaj spektakularni događaj u naš rodni grad Istanbul.”

Gates of Agartha spaja epsku povijest s plesnom glazbom iz svih žanrova u srcu Istanbula, stvarajući jedinstveni bijeg za pamćenje.

Moglo bi Vas zanimati