26
stu
2023
Vijesti

Institut za zborsku glazbu Polifonija Osijek

GLAZBENA TApaJNApa: interaktivna glazbena priča za djecu

GLAZBENA TApaJNApa: interaktivna glazbena priča za djecu

share

Institut za zborsku glazbu Polifonija poziva vas da pratite promociju interaktivne glazbene priče GLAZBENA TApaJNApa, autorice Petre Cicvarić.

Promocija će se održati u utorak, 28. studenoga 2023., u 18:00 sati u Svečanoj dvorani Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Projekt proizlazi iz suradnje kreativnog tima Instituta za zborsku glazbu Polifonija: dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković, dr. sc. Majda Škrlec, Davor Dedić, mag. mus., Anja Papa, mag. mus. i Iva Dimitrijević, mag. psych. i Petre Cicvarić te ima za cilj popularizaciju zborskog pjevanja među osnovnoškolcima, s posebnim fokusom na dječacima.

GLAZBENA TApaJNApa: interaktivna glazbena priča za djecu

Priča prati lik Davida, koji unatoč pritiscima okoline i izazovima puberteta ostaje predan zboru i glazbi. Knjigu su ilustrirali studenti Ilustracije s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku: Petra Eror, Ana Paskvali i Veton Reciça pod mentorstvom dr. art. Ane Sladetić Šabić. Posebnost knjige su interaktivne poveznice na glazbene zapise Dječjeg zbora Osječki zumbići te audio ilustracije koje obogaćuju glazbene akcente priče. Glazbene sadržaje pripremio je Davor Dedić. Projekt je rezultat rada u okviru projekta Četiri godišnja doba – glazba za zdravlje, sufinanciranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Institut za zborsku glazbu Polifonija Osijek

Moglo bi Vas zanimati