08
lis
2024
Vijesti

U organizaciji udruge Solidarna i SO DO orkestra

Glazbeni piknik - Mladi za budućnost ove subote u parku Ribnjak

Glazbeni piknik - Mladi za budućnost

share

Pridružite se na Glazbenom pikniku: Mladi za budućnost, koji udruga Solidarna organizira u suradnji sa SO DO orkestrom, 12. listopada u 11 sati, u parku Ribnjak (u slučaju kiše piknik će se održati u Centru mladih Ribnjak).

Očekuje vas nezaboravan dan ispunjen glazbom, kreativnošću i zabavnim aktivnostima za djecu i mlade. Cilj je promovirati zajedništvo i kreativni duh, i u ambijentu parka Ribnjak sa svima vama započeti humanitarnu akciju “Više knjiga, manje briga” u sklopu Fonda Desa & Jerko Baković koji osigurava višegodišnje stipendije za djecu slabijeg imovinskog stanja.

Povedite svoje najmlađe i najdraže i pridružite se na glazbenom pikniku jer vas čeka mnogo toga zanimljivoga:
Glazbeni dio: Djeca i mladi iz SO DO orkestra pobrinut će se za glazbenu atmosferu, i u sklopu zajedničkog muziciranja pokazati vam ljepote glazbe i sviranja instrumenata.
STEM kutak: Za sve ljubitelje znanosti, tu su eksperimenti i zanimljivi hokusi-pokusi.
Kreativni kutak: Maštajte uz perlice, konce, bojice i papire te kreirajte vlastite umjetničke radove.
Facepaint: Uljepšajte svoj izgled šarenim oslikavanjem lica!
Knjiški kutak: Ponesite slikovnicu ili dječju knjigu i sudjelujte u razmjeni knjiga!

Dovedite prijatelje, obitelj i pridružite se zajednici mladih koji su spremni stvoriti bolju budućnost!

Ulaz na događaj je besplatan, ali će biti postavljena kutija za donacije. Sva prikupljena sredstva uplaćuju se u Fond Desa & Jerko Baković za stipendiranje djece slabijeg imovinskog stanja.

Iz Fonda se trenutno stipendira 29 djece koja dolaze iz različitih sredina, i to većinom sela i općina na Kordunu, Baniji i i rubnim područjima prema Lici i Gorskom kotaru, kao i iz područja Međimurja, Slavonije, Dalmacije, Rijeke i Zagreba. Radi se o vrlo motiviranoj djeci i mladima koji su fokusirani na ostvarivanje što kvalitetnijeg obrazovanja u svrhu poboljšanja svojih šansi i životnih uvjeta, za sebe i svoje obitelji. Svrha stipendije ovisi o potrebama svakog stipendista – osobne potrebe, troškovi smještaja doma jer se mnoga djeca školuju izvan mjesta prebivališta, IKT oprema pomagala i psihološka podrške.

Humanitarnom akcijom “Više knjiga, manje briga” prikupljaju se financijska sredstva za stipendiranje djece slabijeg imovinskog stanja za školsku godinu 24/25.

Više o radu fonda: https://solidarna.hr/fond-desa-i-jerko-bakovic/

Moglo bi Vas zanimati