17
sij
2024
Vijesti

Dan uoči najave novog albuma

Khruangbin rasprodali stadion Šalata

Khruangbin

Khruangbin

share

Khruangbin rasprodali stadion Šalata, a novi album stiže u travnju

Grupa Khruangbin rasprodala je svoj zagrebački koncert kojeg će 16. srpnja odsvirati na stadionu Šalata. Ova vijest stiže dan nakon najave njihovog novog studijskog albuma „A la Sala“ planiranog za 5. travnja i najavljenog singlom „A Love International“.

„A la Sala“ je houstonski trio stvarao u suradnji sa Steveom Christiansenom i predstavlja njihov prvi dugosvirajući materijal na kojem neće biti gostiju. Ukupno 12 novih pjesama najavio je premijerni singl „A Love International“ čiji spot je režirao Scott Dungate.

Mada je od posljednjeg albuma („Mordechai“) prošlo već četiri godine bend je prilično bio diskografski aktivan s EP-jevima, mixtapeovima i tribute albumom „Ali“ napravljenim s malijskim umjetnikom Vieuxom Farkom Toureom u spomen na njegovog oca Alija Farku Tourea.

Njihov prvi nastup u Zagrebu planiran je za utorak, 16. srpnja na omiljenom stadionu Šalata te je rasprodan čak sedam mjeseci uoči održavanja.

Trojka iz Teksasa poznata je po spajanju raznih utjecaja, od soula, duba, rocka do psihodelije. Khruangbin je uvijek pričao mnoštvo glazbenih jezika u svom stvaralaštvu, pletući glazbu kroz utjecaj surf-rocka iz istočne Azije, perzijskog funka ili jamajkanskog duba. Laura Lee Ochoa na basu, Mark Speer na gitari i DJ Johnson na bubnjevima počeli su stvarati glazbu u štali duboko u bespućima Teksasa, a i danas to ostaje njihovo utočište za neometano kreiranje. Ime su uzeli iz tajlandskog jezika (Khruangbin znači avion) jer tamošnji funk je bio njihova polazišna točka.

Moglo bi Vas zanimati