28
sij
2024
Vijesti

Svjetska world music atrakcija u Pogonu kulture

Kočani orkestar dolazi u Rijeku

Kočani orkestar u Pogonu kulture

Kočani orkestar u Pogonu kulture

share

Kočani orkestar, svjetska makedonska atrakcija dolazi u Rijeku

U petak, 02. veljače, u Pogon kulture stiže Kočani orkestar, jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih romskih sastava u svijetu, čiji se izričaj temelji na tradicionalnoj romskoj glazbi, koja isprepliće veselice i melankolične elegije. Veliku važnost pridaju izvornoj makedonskoj narodnoj glazbi, a na njihovim koncertima pored samog etna, možete uživati u jedinstvenim obradama najpoznatijih svjetskih hitova. Osim regije, ovi glazbenici mogu se pohvaliti brojnim gostovanjima diljem svijeta, od SAD-a, Kanade, Francuske, Italije i dr.

Iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice. Do sada su snimili pet albuma, A Gypsy Brass Band, L`orient est rouge, Gypsy Mambo, Alone At My Wedding i The Ravished Bride. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje poput prijašnjih (Cubismo, Luka Nižetić). Njihova je i pjesma ‘Siki, Siki Baba’ koja je poslužila kao soundtrack u filmu ‘Borat’.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 14 eura, online u sustavu Entrio i na svim Entrio fizičkim prodajnim mjestima, kao i u Dallas Shop-u Rijeka.

Link na ulaznice: https://www.entrio.hr/event/kocani-orkestar-u-rijeci-16912

Moglo bi Vas zanimati