09
srp
2024
Vijesti

ZATVARANJE LJETA U MSU 2O24.

KOIKOI dolaze u MSU

KOIKOI

KOIKOI

share

KOIKOI su jedan od ponajboljih novih beogradskih bendova koji već sviraju po europskim klubovima. Novi favoriti zagrebačkih klubova, po mnogima su, uz Buč Kesidi, s pravom proglašeni nasljednicima sada već legendarnih Repetitora.

KOIKOI su sadašnjost, ali i budućnost regionalnog rocka. Na zatvaranju Ljeta u MSU, 12. srpnja očekuje se KOIKOI eksplozija na stage-u MSU-a. 

KOIKOI je spoj zvučne eklektičnosti i nezaustavljive energije. Neopterećeni žanrovima, razigrano su odabrali najživopisnije elemente iz rocka i popa, stvarajući plesnu lavinu zvuka, začinjenu očaravajućim vokalnim polifonijama ženskih i muških glasova. U njihovom slučaju, ova zbrka sjajno funkcionira, a njihova glazba prevladava jezičke barijere i odjekuje širom svijeta. U poslednje dvije godine, KOIKOI osvaja publiku svojim visokooktanskim nastupima koji magnetski privlače mase širom Europe. KOIKOI je nominiran na ESNS za Music Moves Europe nagradu 2023. kao jedan od 15 najperspektivnijih bendova u Europi, i uvršten u IMPALA-inu listu „100 izvođača koje treba pratiti“ za 2022. godinu.

KOIKOI

KOIKOI / foto: Nemanja Knežević

Ravno iz procvjetale beogradske glazbene scene dolazi nam dinamični ansambl KOIKOI, koji čine Marko Grabež, Emilija Đorđević, Emilija Đonin i Ivan Pavlović Gizmo. Ovaj bend je brzo osvojio glazbenu scenu svojom fuzijom žanrova. Nalaze se na raskršću regionalnog naslijeđa alternativne glazbe i suvremenih zapadnih trendova, stvarajući zvuk koji izmiče kategorizaciji. Njihov debi album „Pozivi u stranu“ (Moonlee Records, 2021.), koji su glazbeni kritičari ishvalili, donosi nekonvencionalni pop, mekan poput svile i razigrano glasan, laki spoj radio-friendly melodija i karizme koja plijeni. Hipnotički balkanski motivi tkaju tapiseriju ekstaze i nostalgije, upotpunjenu očaravajućim žensko-muškim harmonijama koje podsećaju na bend The XX ili su pak na tragu regionalne folklorne tradicije. Njihova zajednička misija: stvaranje izuzetnog indie rocka i alternativnog popa koji premošćava jaz između intimnosti undergrounda i privlačnosti mainstreama, popunjavajući prazninu u balkanskoj glazbenoj sceni koja je čekala da bude istražena. Njihova glazba utjelovljuje svježu energiju novog doba, i utvrđuje živopisan ton za budućnost regionalne scene.

Živi nastupi grupe KOIKOI predstavljaju visokooktansko iskustvo, sa sirovom energijom koja magnetizira publiku. Bez obzira jesu li u pitanju manji klubovi ili veliki festivali, njihova glazba prevladava jezične barijere, osvajajući publiku. Pjevač benda i perspektivni glumac, Marko Grabež, unosi jedinstvenu teatralnost u svaki nastup, stvarajući uzbudljiv spektakl.

KOIKOI u Močvari

KOIKOI u Močvari / foto: Jahvo Joža

U posljednje dvije godine, KOIKOI je odsvirao preko 80 koncerata u 14 europskih zemalja. Protutnjali su najvažnijim glazbenim festivalima u bivšoj Jugoslaviji (Exit, INmusic, Arsenal, MENT, OK Fest) i nastupili na mnogim festivalima i klupskim koncertima širom Europe (Eurosonic, Reeperbahn, Tallinn Music Week, Peel Slowly And See, Sharpe, Liveurope Fest…), za koje su dobili gomilu oduševljenih recenzija.

Dok kreću raditi na drugom albumu koji se sa nestrpljenjem iščekuje, KOIKOI usmeravaju svoj pogled ka međunarodnim pozornicama. Glazbeno putovanje KOIKOI neprestano se razvija, to je simfonija utjecaja i energija koje se ne daju ograničiti. Njihova zvučna tapiserija govori univerzalnim jezikom glazbe, a njihovo putovanje tek počinje. Očekujte još mnogo toga od KOIKOI dok nastavljaju razbijati obrasce, pale pozornice i ostavljaju neizbrisiv trag na globalnoj glazbenoj mapi.

Moglo bi Vas zanimati