10
sij
2024
Vijesti

Centar za kulturu Čakovec

"Labuđe jezero" u izvedbi ansambla Ukrajinski klasični balet

Labuđe jezero u izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta, Centar za kulturu Čakovec

share

Nakon rasprodanog Orašara, Ukrajinski klasični balet vraća se u Čakovec s jednim od najljepših i najpoznatijih romantičarskih baleta na svijetu poznatog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskoga.

Balet Labuđe jezero u izvedbi ansambla Ukrajinski klasični balet moći ćete pogledati u nedjelju, 3. ožujka 2024. godine u 20:00 sati, u Centru za kulturu Čakovec.

Labuđe jezero

Uzbudljiva priča o princu Siegfriedu zaljubljenom u princezu Odette, koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda, danas je sinonim za klasičnu baletnu umjetnost. Spoj uzvišene glazbe, raskošnoga plesa te misterija i strasti i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milijune ljubitelja glazbe i plesa širom svijeta. Svaka sekunda ovoga najpopularnijega bijeloga baleta magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svijet jezera, šuma, palača i vječne ljubavi. Tu neodoljivu čaroliju na pozornicu  donosi hvaljeni baletni ansambl Ukrajinskog klasičnog baleta, sastavljen od međunarodno nagrađivanih vrhunskih baletnih plesača. Ansambl je dobro poznat hrvatskoj publici, jer je čest gost naših pozornica s uspješnim predstavama klasičnog i modernog baleta kao Orašar, Giselle, Carmen, Radio and Juliet i drugima.

 

Moglo bi Vas zanimati