26
velj
2024
Vijesti

Lisinski srijedom

Nova platforma za glazbu i zvuk

Lisinski srijedom: Nova platforma za glazbu i zvuk

Lisinski srijedom: Nova platforma za glazbu i zvuk

share

U Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog uskoro nas očekuju nova koncertna događanja za muzikofile širokih vidika!

Lisinski srijedom otvara vrata širokom spektru glazbenih doživljaja – od jazza i bluesa do world music, alternativnog rockacrossovera, pa čak i elektronike i glazbene improvizacije.

Lisinski srijedom pokrenut je u koprodukciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i vodećih domaćih i međunarodnih organizatora kako bi promicao različite glazbene žanrove i kreativne glazbenike. Mala dvorana Lisinski ovim će se koncertima istaknuti kao prepoznatljivo mjesto i okupljalište posjetitelja koji kvalitetnu glazbu žele doživjeti u odlično ozvučenom prostoru koji je poveznica između koncertne dvorane, kazališne scene i alternativnih klubova, a u kojem je svaki koncert poseban doživljaj.

Već 13. ožujka koncert ansambla za srednjovjekovnu glazbu La Reverdie vodi nas u glazbenu pustolovinu uz posebnog gosta, glumca Davida Riondina. Oni će izvesti program Il Milione ili Knjiga svjetskih čuda: Glazbeno putovanje tragovima Marka Pola – glazbeni obilazak svjetskih čuda i egzotičnih priča u spoju europske glazbe i istočnjačkih zvukova. La Reverdie zvukovno rekonstruira Markove pustolovine glasom glumca i glazbenim razgovorom između europske glazbe iz vremena Marka Pola i istočnjačkih i indijskih glazbenih sugestija solista. Koncert je ostvaren u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu. 

Dana 8. svibnja Lisinski srijedom u suradnji s Izvorištima najavljuje dugo iščekivani povratnički koncert jednoga od najvažnijih domaćih blues-glazbenika Adama Semijalca, poznatoga i kao Bebè Na Volè. Uz obrade tradicijskih narodnih pjesama na albumu Moje srce se reskoli, koji je snimio u suradnji s Dunjom Knebl, Adam je prošle godine objavio i izuzetno hvaljen autorski album Ode dite, nadahnut glazbenim naslijeđem i folklornim izričajem. Njegovi su albumi osvojili svjetske kritičare i publiku, a uz pratnju ženskoga zbora Fige, posjetitelji će u Lisinskom doživjeti uistinu posebno glazbeno ozračje. 

Lisinski srijedom planira još pet impresivnih koncerata do kraja 2024. godine. Ulaznice za prva dva koncerta već su u prodaji, stoga ne propustite priliku doživjeti nova glazbena putovanja srijedom u Lisinskom!

Moglo bi Vas zanimati