04
tra
2024
Vijesti

10 godina karijere i promocija novog albuma

Luce najavljuje koncert u Saxu

Luce / foto: Goran Berović

Luce / foto: Goran Berović

share

Za talentiranu Luce moglo se prvi put čuti nakon objave debitantskog singla “Možda mi”, u svibnju 2014.godine – prije točno deset godina, a koncertom u Saxu 16. svibnja ove godine zaokružit će taj krug i prvo glazbeno desetljeće!

Uživo nam priprema presjek dosadašnjih pjesama, a predstavit će i pjesme s novog albuma “Fragmenti”.

Iste godine (2014.) gostuje na Runjićevim večerima u Splitu te na tradicionalnom koncertu u čast Karlu Metikošu, kao jedna od gošći velikoj i jedinstvenoj Josipi Lisac. U jesen 2015. izlazi njen prvi EP “U bojama”, a nedugo zatim održava svoj prvi samostalni koncert u Malom Pogonu Tvornice Kulture u Zagrebu.

Pored mnogih uspješnih koncerata u 2016. godini, poput Pozitivnog koncerta u Domu Sportova, Luce ima ponovo čast biti gošća Josipi Lisac na njezinom koncertu u Kastvu te par mjeseci kasnije na RetrOpatija festivalu u Opatiji, gdje je pjevala njezinu antologijsku “O jednoj mladosti”.

Luce u Saxu

2016. godine dobiva nominaciju za MTV Best Adria Act, a s pjesmom “Dogodila se dosada”, dolazi do 1.mjesta MTV liste “Domaćica”.

U siječnju 2017. dobiva nagradu za Kantautoricu godine 2016. u Music Pubu Zlatka Turkalja.

S proljetnim singlom “Bar još tren” ponovo se penje do 1. mjesta MTV ljestvice “Domaćica”. Svoj prvi dugosvirajući album ‘’SUSRET’’ objavljuje 2018.godine, a album nailazi na iznimno pozitivne reakcije publike i glazbenih kritičara. Koncertno ga je obilježila promocijom u  Velikom Pogonu Tvornice Kulture.

2019. godine nastupa na Zagrebačkom festivalu s pjesmom „Čežnja“, što je ujedno bio zadnji objavljeni singl sa spomenutog albuma, a iste godine kreće s objavljivanjem novog materijala koji će se naći na albumu “FRAGMENTI”, koji izlazi početkom svibnja. Na albumu će se ovog puta, osim balada po kojima je Luce prepoznatljiva, naći i energičnije soul funk pjesme poput „Zašto“ „Bolje je“, koje je Luce napisala zajedno s koautorom i producentom Alanom Dovićem (Matija Cvek-Ptice, Visine, Nasloni se) te time najavila ponešto drugačiji zvuk na novom albumu čiji miks i master potpisuje Drago Smokrović.

Luce / foto: Goran Berović

Luce / foto: Goran Berović

Na pozornici ju prate iznimno talentirani i priznati glazbenici: Filip Pavić (gitara), Dino Ivelja (bas gitara), Matko Basara (klavijature) i Igor Klanfar (bubnjevi), koji zaokružuju i oplemenjuju Lucin moderni retro pop izričaj, a na koncertu će im se pridružiti i dugogodišnji prijatelj, čelist Matej Milošev s kojim Luce ima i zajedničku pjesmu. Za drugim mikrofonom pridružit će joj se jedan divni, mladi, talentirani gost, ali o tome više uskoro!

’Program je osmišljen tako da u njemu uživaju sve generacije, da se prisjete nekih lijepih uspomena, ali i da uživaju u trenutku i svoj ljepoti i posebnosti koju nam glazba pruža, tako da ste svi pozvani u zagrebački klub “SAX” u četvrtak 16.svibnja!’’ – izjavila je Luce povodom nadolazećeg koncerta.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim, na prodajnim mjestima Eventima i u Saxu!

 

Moglo bi Vas zanimati