18
pro
2023
Vijesti

Koncert u Tvornici kulture

Miach najavljuje prvi solo nastup u Zagrebu

Miach / foto: Ana Cindrić

Miach / foto: Ana Cindrić

share

Najveći samostalni nastup do sada: Miach najavljuje koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

Mjesec dana od objave hvaljenog albuma prvijenca, zagrebačka glazbenica i autorica Miach najavljuje svoj najveći samostalni koncert do sada. U petak, 8. ožujka 2024. godine stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, uživo predstaviti jedan od albumskih favorita godine – svoje debitantsko studijsko izdanje “Insomnia”.

Krajem studenog, Miach je objavila studijski prvijenac, a izdanje je u vrlo kratkom roku postalo favorit publike i kritike te se našlo i u uredničkim pregledima najistaknutijih domaćih albuma ove godine. Vodeći singl albuma “Led”, u kojem joj se pridružio triljski reper Grše, vrlo brzo po objavi je osvojio i radijski eter i pjesma je dosegnula visoko 2. mjesto službene liste HR Top 40 najemitiranijih domaćih singlova.

Dobitnica prestižne nagrade Cesarica Hit listopada 2022. za prošlogodišnji singl “NLO“, s kojim je provela i impresivnih 50 tjedana na HR Top 40 listi, na hvaljenom albumu prvijencu donosi kreativan spoj pop, house i r’n’b žanrova, za koje otkriva da su joj i osobno najdraži. 

Sastavljen od deset autorskih pjesama, album “Insomnia” nosi prepoznatljiv produkcijski potpis Mihovila Šoštarića Lockrooma, a u kreiranju ovog glazbenog mozaika sudjelovala je i nekolicina dobro poznatih imena nove generacije regionalnih imena, poput Jymenik u pjesmi “Tume” te Baks i Peki u pjesmi “Dance”. Splitska producentica Ediba dala je svoj doprinos pjesmi “Tvoje je”, dok gitarist Jan Jakovljev supotpisuje glazbu i tekst na pojedinim pjesmama.

Mjesec dana od predstavljanja albuma “Insomnia”, Miach sada najavljuje i svoj najveći samostalni koncert, koji će održati upravo u Tvornici kulture, gdje je u rujnu 2022. godine imala svoj prvi nastup ikad, u sklopu festivala Lil Drito. Od tada se u periodu od godinu dana svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izračaja oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene, a albumom prvijencem potvrdila svoj autorski i kreativni potencijal.

Ulaznice za koncert 8. ožujka 2024. u zagrebačkoj Tvornici kulture dostupne su u prodaji od 18. prosinca, putem online platforme Core Event i na prodajnim mjestima u Zagrebu, u Drito Baru, Rockmarku i Dirty Old Shopu. Pretprodajna cijena je 8 eura, dok će na dan događanja iznositi 10 eura. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: “Prvi solo koncert Miach u Zagrebu!”. 

Album “Insomnia” je od 21. studenog dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama, u izdanju diskografske kuće yem: https://bfan.link/insomnia-26  

Moglo bi Vas zanimati