27
velj
2024
Vijesti

Dva tjedna uoči nastupa u Tvornici kulture

Miach rasprodala prvi samostalni koncert

Miach rasprodala prvi samostalni koncert

Miach rasprodala prvi samostalni koncert

share

Dva tjedna uoči najvećeg samostalnog koncerta do sada, zagrebačka autorica i glazbenica Miach rasprodala je zagrebačku Tvornicu kulture, gdje će nastupiti u petak, 8. ožujka i uživo predstaviti jedan od albumskih favorita godine – hvaljeni debitantski album “Insomnia”. “Apsolutno sam bez riječi, hvala vam” tim je povodom kratko poručila putem svojih društvenih mreža.

Vijest o rasprodanom koncertu stiže i u periodu kada se Miach s dva singla nalazi u Billboard Croatia Songs chartu, i to na vodećoj poziciji kao gošća u Gršinom singlu “Fantazija” te s autorskim singlom “Led” ft. Grše. Obje pjesme zajedno s njenim novim radijskim singlom “Tempo” nalaze se u ovotjednoj HR Top 40 listi aktualnog radijskog emitiranja, čime je Miach postala i prva izvođačica s tri snimke istovremeno u ovom chartu (nakon Nene Belana u rujnu 2023. godine).

Podsjećamo, Miach je krajem studenog prošle godine u izdanju diskografske kuće yem objavila studijski prvijenac. Sastavljen od deset autorskih pjesama, album “Insomnia” nosi prepoznatljiv produkcijski potpis Mihovila Šoštarića Lockrooma, a u njegovom kreiranju sudjelovali su i Jymenik, Baks, Peki, Ediba i Jan Jakovljev.

Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas, Miach se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izračaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. S pjesmom NLO” ft. Hiljson Mandela zaokupila je pažnju šire javnosti, iza sebe ima zamijećeno EP izdanje “Između nas”, a s debitantskim albumom potvrdila je svoj autorski i kreativni potencijal. U njenoj dosadašnjoj karijeri se do sada ističu i priznanja u obliku nagrada Cesarica i nominacije za nagrade Zlatni Studio, Večernjakova Ruža, Porin i Rock&Off.

Pred njom je i jedan od najvažnijih nastupa dosadašnje karijere, prvi veliki samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture na čiju pozornicu će stati 8. ožujka, a koncert je službeno rasprodan. “Malo je reć da smo ponosni na Miach i činjenicu da je svoj prvi samostalni koncert rasprodala dva tjedna prijeporučio je organizator koncerta yem.

Moglo bi Vas zanimati