24
tra
2024
Vijesti

Centar za rehabilitaciju Zagreb - Orlovac, 25.-27.4.

Najavljen SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival

SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival

SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival

share

U okviru programa SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival, od 25. do 27. travnja održat će se open air izdanje ovog festivala s koncertima rock i elektroničke glazbe koji su razglasom, rasvjetom i umjetničkim instalacijama u prostoru/popratnim umjetničkim sadržajima prilagođeni potrebama djece i mladih s teškoćama u razvoju i disfunkcijom senzoričke integracije.  

Osnovna je svrha programa SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival uspostaviti inovativan model dostupnosti koncerata/festivala rock i elektroničke glazbe za djecu i mlade u dobi od 13 do 22 godine s teškoćama i disfunkcijom senzoričke integracije, temeljen na hibridnim umjetničkim praksama, univerzalnom/senzoričkom  dizajnu i poticanju inkluzije s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju specifičnih kulturnih sadržaja. 

Prvi dan SUGFEST open air izdanja održat će se 25. travnja od 18:00 sati u vanjskim prostorima Centra za rehabilitaciju Zagreb – Orlovac (Orlovac 2, Zagreb). Headliner prvog dana je Donkey Hot, zagrebačko-zaprešički rock bend koji je 2023. godine izdao debitantski album MAMA (Dallas Records). 

Drugi dan SUGFEST open air izdanja održat će se 27. travnja od 18:00 sati u vanjskim prostorima podružnice umjetničke organizacije Oblikovna likovna radionica Plemenitaš (Atelje Osojnički, Grabrovnik 139, Štrigova) i to primarno kao silent disco, uz nastup dva DJ-a: 

  • DJ E-Base (Emir Bešić), jedan od najeminentnijih hrvatskih DJ-a i glazbenih producenata DJ Smoto Bandana (Tomo Šušković), mladi DJ u usponu, član trance kolektiva TranCeparent. 

Osim glazbenog sadržaja, za posjetitelje s teškoćama u razvoju bit će osigurane i tzv. calm-down (smirujuće,  opuštajuće) zone s popratnim umjetničkim sadržajima , a kojima će oni moći pristupiti tijekom izvedbe koncerta uslijed mogućeg senzoričkog (osjetilnog) prezasićenja zvukom (glazbom), svjetlom (rasvjetom) ili drugim elementima u prostoru. Kako bi se ostvarila inkluzija s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju ponuđenih kulturnih sadržaja, koncertu će prisustvovati i učenici srednjih škola (od kojih izdvajamo sudjelovanje  učenika Graditeljske škole Čakovec) 

Program SUGFEST u partnerstvu provode udruga SVIMA, umjetnička organizacija Oblikovna likovna radionica  Plemenitaš i Udruga „Multimedijalist“ (nakladnik internetskog radija Radio 808), a sufinancira ga Ministarstvo  kulture i medija Republike Hrvatske na temelju rezultata Javnog poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu/mlade s teškoćama u razvoju u 2023.  godini.

Moglo bi Vas zanimati