03
lip
2024
Vijesti

Najpoznatija bjelovarska gradska manifestacija

Najavljena press konferenicija uoči 28. Terezijane

28. Terezijana 2024.

28. Terezijana 2024.

share

Grad Bjelovar i ove godine organizira najpoznatiju gradsku manifestaciju Terezijanu, u suradnji s Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar. Ministarstvo turizma i sporta pokrovitelj je Terezijane.

Riječ je o 28. izdanju najveće gradske manifestacije, čiji su temelji nastali na bjelovarskoj povijesti, a cilj joj je prikazati ono najbolje što Bjelovar nudi svojim sugrađanima i turistima koji ga posjećuju. Ovogodišnja će se Terezijana održati od 13. do 16. lipnja u samom središtu grada. Uz mnoga kulturna događanja, kao i gastronomska iznenađenja, organizirani su brojni zabavni sadržaji za sve naraštaje tijekom četiri dana.

Ovogodišnji program bit će predstavljen na konferenciji za novinare 4. lipnja (utorak) 2024. godine u 14 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, dvorana Judita, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb.

Uz bjelovarskoga gradonačelnika Darija Hrebaka i njegovog zamjenika Igora Brajdića te ravnateljicu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar Ivanu Hrpalo i direktoricu Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Anu Kelek, na konferenciji će sudjelovati Doris Pinčić i Barbara Kolar kao jedne od voditeljica programa na manifestaciji, poznati chefovi Ivan Pažanin i Mate Janković kao predstavnici Burger festivala, intendantica riječkoga HNK Dubravka Vrgoč, koja je osmislila dolazak carice Marije Terezije i njezine pratnje, što je i središnji događaj manifestacije. Također, sudjelovat će i dio izvođača glazbenog programa Terezijane: Parni Valjak, Sanja, Marinko i Zec (Novi Fosili) te Martin Kosovec, pobjednik posljednjeg izdanja emisije The Voice.

Terezijana 2024. - Glazbeni program

Terezijana 2024. – Glazbeni program

Moglo bi Vas zanimati