02
lip
2024
Vijesti

Alwin Weber i Kathrin Witteler u Radioni

Najavljena radionica Glitch It!

Glitch It!

share

Njemački glazbenik i graditelj sintesajzera Alwin Weber i su-osnivačica kolektiva METAKNOTEN Kathrin Witteler dolaze s nizom sintesajzera koje će polaznici lemiti na radionici Glitch It! u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. lipnja 2024. od 18 sati na dalje u Radioni.

Na radionici “Glitch It” radi se circuit bending tehnikom na hakiranju ritam mašina, zvučnih efekata, DIY sintesajzera i drugih uređaja. Zajedno s njemačkim glazbenikom i multimedijalnim umjetnikom Alwinom Weberom i suosnivačicom umjetničkog kolektiva METAKNOTEN iz Dresdena, Kathrin Witteler, na rasporedu je dvodnevno lemljenje kako bi se savladala umjetnost kreativnih prečaca i funky upotreba DIY elektronike. Kao što je Reed Ghazala (eksperimentalni graditelj instrumenata) znao reći: “Stvorite vlastiti vanzemaljski instrument”.

Za lemljenje dostupni će biti različiti instrumenti i naprave za savijanje, kao i pribor za lemljenje (SupaLoopa, Screamo, MIXA, HAckDElay i legendarni, limitirani SillySolderIronSynth). Pridružite se štreberskom, ali i početničkom prijateljstvu kroz sesije lemljenja/umjetnosti i hakiranja hardvera.

Na radionicu mogu doći potpuni početnici, srednji nivo znanja i napredni polaznici. Svoje sintesajzere nosite kućama. Prijave traju do nedjelje, 2. lipnja 2024. točno u ponoć preko poveznice: https://forms.gle/wCyoAgkmt2Be9ZmcA
Kotizacije su navedene na prijavnici radionice.

Dodatne informacije o načinu plaćanja kotizacije mogu se pronaći na poveznici.

Voditelji:
Alwin Weber aka “StöRenfrieD” njemački je umjetnik iz Dresdena. Eksperimentira sa zvukom od 2001. godine, a tehnikom circuit bending počinje se baviti u 2007. godini. Rezultati njegovih hakerskih procesa dovode do osnivanja projekta i serije koncerata i radionica pod nazivom CircuitCircle (2009.). Od tada nastupa i izlaže svoje instalacije na brojnim festivalima u Europi, poput Cynet Art Festival, Ars Electronica i dr.
Web: http://circuitcircle.de/

Alwin Weber aka “StöRenfrieD”

Alwin Weber aka “StöRenfrieD”

Kathrin Witteler – restauratorica spomenika i murala te u tom smislu uvijek zainteresirana za različite materijale i tehnike. Otkako je otkrila svoju ljubav prema lemljenju i DIY sintesajzerima, pokušava spojiti organsko s elektroničkim. Heklanje i čvorovi divno se slažu s gumbima. Kao dio kolektiva METAKNOTEN iz Dresdena već nekoliko godina također pomaže u organizaciji i realizaciji festivala i događanja na polju multimedije.

Kathrin Witteler

Kathrin Witteler

Radionica podržana od:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb // Zaklada Kultura nova

Moglo bi Vas zanimati