30
tra
2024
Vijesti

Najavljeno 12. Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski 2024

12. Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski 2024

12. Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski 2024

share

I ovog proljeća Osijek će živjeti u atmosferi umjetničke vokalne glazbe. Akademija za umjetnost i kulturu ugostit će brojne mlade pjevače iz zemlje i inozemstva na 12. Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski 2024.

Programi natjecanja započinju dolaskom natjecatelja i glazbenim probama već od četvrtka 2. svibnja, dok će se sedam natjecateljskih kategorija izmjenjivati na pozornicama Akademije i HNK u Osijeku od petka 3. svibnja do nedjelje 5. svibnja. Publiku očekuje zaista intenzivan i zanimljiv program, koncerni nastupi učenika, studenata kao i mladih profesionalaca. Od 6. do 8. svibnja slijede posebni događaji: Majstorske radionice profesora pjevanja kao i Solistički koncert Christiana Bestera, baritona (SAD/JAR) u ponedjeljak 6. svibnja u 19 sati u Svečanoj dvorani Akademije.

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski afirmirano je i vodeće natjecanje mladih pjevača i pjevača profesionalaca u regiji što potvrđuje velik broj prijava natjecatelja svake godine kao i broj zemalja iz kojih dolaze. Ove godine u Osijeku će nastupiti pjevači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Češke, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Kine, Južne Koreje. Izvedbe solista pratiti će i ocjenjivati stručni žiri u međunarodnom sastavu (Hrvatska, Sjedinjene američke države, Mađarska, Srbija).

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski utemeljeno je 2013. godine i do sada je na natjecanju nastupilo preko 1000 natjecatelja, učenika, studenta i završenih školovanih vokalnih umjetnika do 32 godine starosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Izraela, Hrvatske, Srbije, Norveške, Irske, Crne Gore, Rumunjske, Španjolske, Latvije, Tajvana, Rumunjske, Grčke, Austrije, Slovenije, Ukrajine, Kine, Sjedinjenih Američkih Država… Natjecanje Lav Mirski jedino je natjecanje ove vrste u istočnom dijelu Republike Hrvatske te je specifično i jedinstveno prema svojoj programskoj koncepciji, raznovrsnosti glazbenih stilova i programskoj otvorenosti. Ovo natjecanje ima karakter javne kulturne manifestacije jer su svi događaji ujedno i izuzetni koncerti koje prati široka javnost.

 

PROGRAM 12. Međunarodnog pjevačkog natjecanja Lav Mirski 2024.:

Četvrtak, 02. svibnja/Akademija za umjetnost i kulturu (CAMPUS)

13 – 21h – Glazbene probe

14h – Masterclass dr. Christian Bester (SAD/JAR)

Petak, 03. svibnja (AUKOS)

10h – 1. kategorija

15h – 2. kategorija

18.30h – 3. kategorija

Subota, 04. svibnja (AUKOS)

10h – 4. kategorija

14h – 6. i 7. kategorija

17h – 5. kategorija/prva etapa

Nedjelja, 05. svibnja/ HNK u Osijeku

10.30h – 5. kategorija/druga etapa

12.30h – Svečanost dodjele nagrada i Koncert pobjednika

Ponedjeljak, 06. svibnja

19h, Svečana dvorana AUKOS (Campus)

– Večer solo pjesme – koncert Christiana Bestera, bariton (SAD/JAR) i Renate Karša, klavir (HR)

Utorak, 07. svibnja (AUKOS)

14h – Masterclass mr. Katarine Simonović-Ivanković (SRB)

Moglo bi Vas zanimati