15
tra
2024
Vijesti

Ministranti, Mrave brojim i Projekt

Noć riječkih bendova u Pogonu kulture

Pogon kulture

share

Ove subote, 20. travnja 2024. godine u Pogonu kulture na redu je druga večer samo riječkih bendova.

Novi je to program Pogona kulture koji ima za cilj lokalnim bendovima osigurati platformu za dobre klupske nastupe pred domaćom publikom. Na drugom izdanju nastupa odlična postava iskusnih glazbenika: Ministranti, Mrave brojim i Projekt.

Ministranti su svježi riječki bend koji je nastao u vrijeme društvene i medijske histerije oko lockdowna te potpune društvene i medijske rezignacije oko rock’n’roll glazbe. Donose deset pjesama na albumu prvijencu “Rock je mrtav” u suizdanju Izvanrednog Diskografa i Mudrog Brka. Glazbu i tekstove albuma potpisuje Dražen Baljak, osim u pjesmi “Minuta” čiji je autor glazbe Vedran Vučković, dok su aranžmani djelo cijelog benda.

Ministranti

Ministranti

Mrave brojim je grupa iz Rijeke koju je 2018. godine osnovao Zoran Klasić Klas, bivši dugogodišnji član kultnih hrvatskih bendova Grč i Let 3. Uz Klasa (vokal, gitara, programiranje) aktualnu postavu benda čini i Neira Mušić (gitara, synth, prateći vokal). Mrave brojim predstavljaju neobičnu kombinaciju alter, indie i psihodeličnog rocka. Svojim zvučnim i vizualnim izvedbama oni nas vode na jedinstven izlet do same granice nadrealnog, narančastog prostora u kojem su puno više od dobrih domaćina.

Mrave brojim

Mrave brojim

Projekt je perspektivni riječki bend koji se publici predstavio uspješnim singlovima “Zaustavi vrijeme”, “10DODeset” i “Daj”, a prošle godine imali su zapamćen nastup upravo u Pogonu kulture kao predgrupa bendu Jonathan.

Projekt

Projekt

Moglo bi Vas zanimati