12
ruj
2024
Vijesti

Ozbiljno pojačanje

One Dread predgrupa na zagrebačkom koncertu Asian Dub Foundationa

Asian Dub Fundation u Boogaloou

Asian Dub Fundation

share

Koncert Asian Dub Foundationa u zagrebačkom klubu Boogaloo, u petak 15. studenog, pretvorit će se u megaslavlje!

Već je sama najava koncerta izazvala euforiju među brojnim obožavateljima Asian Dub Foundationa, a sada stiže još jedna odlična vijest – kao predgrupa pridružuje im se One Dread. Asian Dub Foundation ove godine obilježava 30. obljetnicu karijere, u sklopu slavljeničke turneje nisu zaobišli Zagreb, gdje su posljednji samostalni koncert imali davne 2001. godine. Stoga je ovaj njihov nastup rijetka prilika da se u cjelovečernjem koncertu osjeti njihova puna snaga.

Glazba Asian Dub Foundation opisuje se kao jedinstvena fuzija jungle ritmova, dub basova, divljih gitara, koji crpe iz svojih južno-azijskih korijena i militantnog rapa. ADF je žanr za sebe. Priča o bendu počinje ranih devedesetih kada je Asian Dub Foundation nastao u sklopu glazbene radionice u Istočnom Londonu, Community Music. Ti počeci oblikovali su ne samo njihov zvuk, nego su obilježili njihov svjetonazor i djelovanje. Svojim nastupima su već sredinom devedesetih izgradili jaku reputaciju i prepoznatljivost na svjetskoj razini, što se nije promijenilo do danas. Asian Dub Foundation slavi tri desetljeća karijere i aktivizma, iza njih su nezaboravni koncerta diljem svijeta, devet studijskih albuma i brojne legendarne suradnje.

Asian Dub Foundation

Asian Dub Foundation

Simbolično ili ne, točno godinu dana od promotivnog koncerta za njihov prvi album, One Dread nastupa u Zagrebu i to uz Asian Dub Foundation – 15. studenog. One Dread je sedmeročlani bend iz Zagreba, na sceni postoji od 2007., a sadašnja postava formirana je 2015. godine. Uronjeni u reggae, roots, dancehall korijene, izbrušeni tijekom godina i nebrojenih nastupa, One Dread su krajem 2023. iznjedrili album prvijenac “Rewind, Play, Repeat” (objavljen za PDV etiketu). Autorski materijal One Dreada zablistao je kao rijetki biser na domaćoj sceni i oduševio kako dugogodišnje obožavatelje, tako i publiku koja ne prati dub/reggae scenu. Neosporna je njihova moć na pozornici i zarazna energija kojom pršte, sada oplemenjena i vlastitim pjesmama. Nakon zaposlenog ljeta i brojnih koncerata, jesen u Zagrebu obilježit će nastupom uz velikane Asian Dub Foundation. Ovaj glazbeni spoj garantira večer koja će donijeti mnogo energije i jedan od koncerata koje će Zagreb dugo pamtiti.

One Dread

One Dread

Ulaznice za Asian Dub Foundation dostupne su u pretprodaji po cijeni od 30 eura, možete ih pronaći na poveznici. Također se mogu kupiti na svim online i fizičkim prodajnim mjestima platforme Entrio. Cijena ulaznice na dan koncerta, ako ih ostane, bit će 35 eura.

Moglo bi Vas zanimati