10
svi
2024
Vijesti

Cjelovečernji gala koncert, retrospektivna večer i završna večer

Počela prodaja ulaznica za Splitski festival 2024.

Splitski festival 2024.

Splitski festival 2024.

share

Za tri večeri ovogodišnjeg 64. Splitskog festivala koji će se tradicionalno već održati na splitskim Prokurativama, ulaznice su u okviru sustava adriaticket (online i na svim fizičkim prodajnim mjestima) u pretprodaji do 31. svibnja, a od prvog dana lipnja, ako karata još bude, počinje i njihova redovna prodaja.

Splitski festival ove godine nudi za svakoga ponešto, a slobodni bismo mogli reći – i sve za svakoga. Od cjelovečernjeg gala koncertnog događaja, tradicionalno atraktivne retrospektivne večeri i proslave jubileja, do seta novih pjesama, kreacija i vrijednosti, odnosno novog natjecanja koje će se održati unutar Završne večeri. 

U četvrtak 4. srpnja pravi spektakl pripremaju TBF-ovci pojačani Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Pod ravnanjem Mirona Hausera dolaze nam ispričati sve one novovjeke splitske priče od “Nostalgične” i “Malo sam maka” pa do “Genija” i “Uvik kontra” i još puno, puno drugih u jednom atipičnom hip-hop i swing maniru. Ovaj cjelovečernji gala koncert i posebno aranžirani TBF-ovi hitovi prilagođeni jazz izričaju, omogućit će gledateljima da vrlo brzo s Prokurativa otplutaju u srce New Yorka i još dublje proživite stihove o Splitu i nama samima na prijelazu milenija.

Za subotu 6. srpnja priprema se vrlo zanimljiva retrospektivna večer. Teo Trumbić jedan je od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala uopće. Njegova uspješnica “Ča će mi Copacabana” s kojom je prije točno 50 godina prvu pobjedu na Prokurativama odnio Oliver Dragojević samo je jedna od brojnih trijumfalnih pjesama Tea Trumbića. Rijetko koji autor je toliko opjevao Dalmaciju, a njegove pjesme, pored Olivera, izvodili su Milo Hrnić i Libertas, Zlatko Pejaković, Mišo Kovač, Miki Jevremović, Đorđi Peruzović i mnogi drugi. U čast velikom Teu Trumbiću nastupit će Darko Domijan, Policijska klapa Sveti Mihovil, Đorđi Peruzović, Duje Stanišić, Dženan Lončarević, Ive Županović, Ivo Pattiera, Dražen Žanko, Oliver J. Berekin, Pero Panjković, Sanja i Tea Trumbić, Nenad Vetma, Žarko Mamula i Saša Jakelić uz pratnju velikog festivalskog orkestra pod ravnanjem maestra Joška Banova.

Završna večer 64. Splitskog festivala uvijek ima poseban naboj jer je jedina natjecateljska večer i u njenom programu nastupaju 23 izvođača s novim autorskim pjesmama i velikom nadom kako će baš njegova pjesma osvojiti srca publike na Prokurativama ali i puno šire. A na legendarnoj pozornici i vrhunskoj produkciji gledatelje u nedjelju 7. srpnja očekuje veliki festivalski orkestar koji prati vrsne izvođače u njihovim interpretacijama sasvim novih rukopisa ponajboljih hrvatskih skladatelja, tekstopisaca i aranžera/producenata. I sve to uz prijenos uživo na programu Hrvatske radiotelevizije.

Ulaznice su u pretprodaji 25,00 eura, dok će im cijena u redovnoj prodaji (ako ih tada još bude) biti 35,00 eura.

Moglo bi Vas zanimati