30
lis
2021
Vijesti

Počele prijave za 29. Porin!

Porin 2022.

Porin 2022.

share

Prijave izdanja za ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2021. Kao i proteklih godina prijave se vrše on-line, putem aplikacije koju možete pogledati na sljedećoj poveznici: prijave.porin.org

Iznimno, radove koji budu objavljeni između 22.11. i 30.11.2021., ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 03.12.2021., putem formulara koji ćete moći zatražiti na [email protected].

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U tom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2021., mogu se prijaviti do 04.01.2022. također putem formulara.

Jedan fizički primjerak prijavljenih izdanja potrebno je u Ured Porina dostaviti do 03.12.2021. (odnosno za izdanja iz 12. mjeseca do 04.01.2022.) na adresu Porin, Ivana Broza 8a/ I kat, 10 000 Zagreb.

Sve upute o načinu prijava putem nove on-line aplikacije možete vidjeti unutar same aplikacije, a ukoliko budete imali nekih pitanja ili nejasnoća, slobodno kontaktirajte Ured Porina na [email protected].

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su u dokumentu Kategorije nagrade Porin (objavljeno na službenim stranicama Porina); a sve ostale informacije o novostima u ovogodišnjem Porinu dostupne su u Pravilniku glazbene nagrade Porin koji je  također objavljen na službenim stranicama Porina.

“Najbolji album za djecu” je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna. S obzirom na to da nije dodijeljena prošle godine, ove se godine dodjeljuje.

U svim kategorijama, osim “Albuma godine”, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Na poveznicama možete pronaći:
Pravilnik Glazbene nagrade Porin
Aplikacija za prijave
Kategorije
Pismo Predsjednika UO Porina Frane Đurovića

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:
Web: porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos
Twitter: twitter.com/porinhr

Moglo bi Vas zanimati