07
velj
2024
Vijesti

Objavljeni datumi za deset gradova

pocket palma kreće na koncertnu turneju diljem regije

pocket palma / foto: Benjamin Strike

pocket palma / foto: Benjamin Strike

share

pocket palma iz Zagreba kreće na koncertnu turneju diljem regije

Krajem rujna prošle godine objavili su hvaljeni treći studijski album “III” i zatim najavili njegovu veliku koncertnu promociju u zagrebačkoj Tvornici kulture, na čiju pozornicu stižu 16. ožujka ove godine. Za synth-pop trio pocket palma upravo će Zagreb biti i polazna stanica netom otkrivene regionalne turneje, u sklopu koje će nastupiti u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji.

S polazištem iz Zagreba, pocket palma će tijekom nadolazećeg proljeća nastupiti u ukupno deset gradova diljem regije, od Rijeke (22. ožujak), Tuzle (29. ožujak) i Osijeka (30. ožujak) do Varaždina (5. travanj), Podgorice (18. travanj), Skopja (20. travanj), Niša (26. travanj), Novog Sada (27. travanj) i Beograda (4. svibanj).

pocket palma / foto: Benjamin Strike

pocket palma / foto: Benjamin Strike

Jedva smo čekali priliku da objavimo vijesti o ovogodišnjoj turneji i jako nas veseli što ćemo posjetiti ovoliko gradova, neke u kojima nismo bili nekoliko godina, a i neke u kojima ćemo svirati prvi putotkrivaju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek te nadodaju: “Već mjesecima se veselimo uživo predstaviti cijeli novi album, a prvi će to priliku imati iskusiti svi koji dođu u Tvornicu Kulture. Također nam je čast što ćemo pozornicu dijeliti s mnogim gostima koje ćemo tek najaviti i nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Krajem rujna prošle godine bend je objavio treći studijski album “III”, a netom najavljena turneja upravo i nosi naziv “III tour”. Izdanje je naišlo na pozitivne reakcije publike i kritike, a oni sami će reći kako ovaj album smatraju svojim najodvažnijim do sada: “Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima” poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album “pocket palma” iz 2019. s kojeg su predstavili zamijećene singlove “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje” daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom “Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Iza sebe već imaju bogato koncertno i festivalsko iskustvo, a kako i sami kažu, na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture se uvijek vole vratiti. Upravo će otuda, 16. ožujka, započeti netom objavljenu ovogodišnju turneju, a uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma, publika može očekivati i set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 10 eura, dok će na dan koncerta biti 14 eura. Organizator koncerta je yem. Ulaznice za ostale koncertne datume bit će dostupne u prodaji putem lokalnih organizatora i klubova.

Moglo bi Vas zanimati