10
srp
2024
Vijesti

Zajedničko ulaganje Warner Music SEE, Dancing Beara, Mascoma i NIKA-e

Pokreće se etiketa Warner Music Balkans

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorica Warner Music SEE

share

Zajedničko ulaganje Warner Music SEE, Dancing Beara, Mascoma i NIKA-e okupljat će lokalne izvođače sa Zapadnog Balkana pod jednom etiketom te ih povezivati kroz globalnu mrežu Warner Musica

Warner Music objavio je svoj najnoviji poduhvat pokretanjem etikete Warner Music Balkans, zajedničko ulaganje između Warner Music South Eastern Europe, hrvatskog diskografa Dancing Bear, srpskog diskografa Mascom i slovenskog diskografa NIKA.

Warner Music Balkans će potpisivati i razvijati izvođače uglavnom iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, ali i iz drugih zemalja Zapadnog Balkana, poput Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, povezujući ih sa širom mrežom Warner Musica.

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorica Warner Music SEE, nadgledat će etiketu uz svoje druge odgovornosti u cijeloj regiji. Lansiranje omogućuje WM SEE da sve svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu smjesti pod jednu etiketu, dok i dalje djeluje u Bugarskoj, Cipru, Grčkoj, Mađarskoj i Rumunjskoj.

Pod etiketom Warner Music Balkans već je objavljena pjesma “Rio Rio” Sergeja Pajića i Edite. Bosanski pjevač Sergej Pajić je poznati regionalni influencer s više od milijun pratitelja na TikToku i 500 tisuća na Instagramu, a Edita Aradinović je srpska pop vokalistica i kantautorica s etabliranom tržišnom pozicijom i više od 200 tisuća pratitelja na TikToku i 600 tisuća na Instagramu. Duo je već postigao veliki uspjeh s pjesmom u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji zahvaljujući Dancing Bearu i drugim partnerima koji stoje iza WM Balkans. “Rio Rio” je njihova prva suradnja i već je ostvarila više od milijun pregleda na YouTubeu u prvom tjednu objave.

19. srpnja stiže i “Jug represent”, pjesma rastuće rap zvijezde Ukića koji se prošle godine probio sa svojom pjesmom “Tenzija” dostižući više od šest milijuna streamova.

Silvije Varga, direktor Dancing Beara

Silvije Varga, direktor Dancing Beara

Izabela Ciszek-Podziemska komentira: “Warner Music Balkans je kulminacija neumornog rada tima na suradnji s najboljim partnerima u regiji tijekom posljednjih nekoliko godina. Okupljanje naših zajedničkih ulaganja i investicija pod jednim labelom koristit će svima uključenima i omogućiti našim umjetnicima da dobiju najbolje iz globalne mreže Warner Musica. S talentima poput Edite, Sergeja Pajića i Ukića koji izdaju glazbu pod labelom, pred nama je sjajna ljetna festivalska sezona!

Slobodan Nešović, CEO Mascoma, kaže: “Iza i Warner Music tim brzo su započeli s uspjesima na projektu WM Balkans. Radili su s nama na promociji i plasiranju suradnje Sergeja Pajića i Edite kroz etiketu i već vidimo sjajne rezultate. Ovo je tek početak!

Silvije Varga, suosnivač i direktor Dancing Beara, dodaje: “S velikim zadovoljstvom najavljujem lansiranje WM Balkans. Hit može doći od bilo kuda i ova nova inicijativa omogućit će nam da istražimo uzbudljive suradnje. Radujem se onome što ćemo postići zajedno.

Darjo Rot, suosnivač NIKA-e, zaključuje: “S Warner Musicom surađujemo već gotovo trideset godina, a lansiranje WM Balkans je sljedeće poglavlje u našem partnerstvu. Zajedno s partnerima u zajedničkom ulaganju i s odličnim rosterom izvođača doista ćemo moći otvoriti vidike na nove žanrove i teritorije.

Darjo Rot, suosnivač NIKA-e

Darjo Rot, suosnivač NIKA-e

Tijekom posljednjih nekoliko godina Warner Music SEE je ostvario niz investicija, spajanja i akvizicija: 2022. godine WM SEE tim je stekao udio u srpskom labelu Mascom, u ožujku ove godine WM SEE ostvario je manjinski udio u slovenskom labelu NIKA, dok je lipnju 2024. Warner Music SEE preuzeo manjinski udio u Dancing Bearu, jednom od vodećih nezavisnih labela u Hrvatskoj.

Kao dio nedavno proširenog ugovora, Dancing Bear može koristiti usluge ADA-e,  distribucijske i label uslužne jedinice Warner Musica, u ime svojih izvođača s potencijalom na podizanje na globalni popis Warner Musica. Ove dvije tvrtke blisko surađuju već gotovo 30 godina, pri čemu Dancing Bear djeluje kao nositelj licence Warner Musica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Moglo bi Vas zanimati