17
stu
2021
Vijesti

Kako se prijaviti za Porin? (korak-po-korak)

Porin 2022.

Porin 2022.

share

Snimke i izdanja mogu prijaviti diskografske kuće, autori, izvođači, novinari, glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe

Uzlet digitalnog tržišta iznjedrio je neka nova i veoma popularna glazbena imena, velike talente koji često nisu vezani za veće diskografske kuće te samostalno odrađuju „administrativni“ dio posla. Mnogobrojni pratitelji, sami glazbenici i članovi popratnog tima često se pitaju „zašto XY“ nije dobio barem nominaciju za Porin. Često se u odgovoru krije i činjenica da Upravnom Odboru naše najvažnije i najutjecajnije glazbene nagrade uopće nije pristigla prijava za određeno djela ili osobe, stoga nisu ni mogli konkurirati u cjelokupnom procesu.

„Snimke i izdanja mogu prijaviti diskografske kuće, autori, izvođači, novinari, glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe“, stoji u službenom priopćenju, kao i u pravilniku nagrade Porin.

Prijave izdanja za ukupno 39 kategorija traju do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2021. Stoga je još samo nekoliko dana ostalo da prijavite djela koja smatrate da zaslužuju biti u konkurenciji.

1. Pročitaj Pravilnik glazbene nagrade Porinu kojem je detaljno objašnjeno gdje je što moguće prijaviti te ostale detalje koje je potrebno ispoštovati kako bi prijava bila valjana.

 

2. Pošalji e-mail na [email protected] s naznakom (naslovom) „Prijava“. Ubrzo će ti biti kreiran korisnički račun, primit ćeš korisničko ime i lozinku s kojom se možeš prijaviti na porin.org te tako pristupiti sustavu za prijave.
Porin prijava

 

3. Pogledaj već postojeći popis prijava klikom na „Prijave“ u glavnom izborniku, jer, možda su tvoje omiljeno djelo ili osoba već prijavljeni.
Porin prijave

 

4. Ako djelo još uvijek nije prijavljeno, u glavnom izborniku odaberi kategoriju u kojoj želiš prijaviti djelo.Porin prijava

 

5. Unesi naziv djela, ime izvođača, glazbenog producenta i nakladnika. Klikni na potvrdi.Porin prijava

 

6. Zatim unesi potrebne informacije o datumu službene objave albuma, o snimkama na albumu (ako želiš prijaviti pojedine snimke, odnosno pjesme s albuma) te odaberi kategoriju u koju želiš prijaviti album.Porin prijave

 

7. Ako prijavljeno djelo odgovara opisu kategorije, još jednom klikni „Potvrdi“.Porin prijave

 

8. I to je to! Tvoja prijava uspješno je poslana.Porin prijave

 

Jednostavno, zar ne?

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: www.porin.org

Facebook: www.facebook.com/PorinHR

Instagram: www.instagram.com/porinhr

YouTube: www.youtube.com/user/porinhr/videos

Twitter: www.twitter.com/porinhr

Moglo bi Vas zanimati