07
svi
2024
Vijesti

Hiljson Mandela, z++, Mašinko i Kuzma & Shaka Zulu pridružuju se dosad najavljenim izvođačima

Poznata sva glazbena imena ovogodišnjeg Zagreb Beer Festa

Zagreb Beer Fest / foto: Nando Holjevac

Zagreb Beer Fest / foto: Nando Holjevac

share

Otkriven je konačni popis izvođača koji će nastupati na ovogodišnjem Zagreb Beer Festu, mnogima omiljenom proljetnom festivalu u centru grada.

Na pozornici smještenoj u Parku dr. Franje Tuđmana od 23. do 26. svibnja nastupit će više od 15 glazbenih imena. U završnoj objavi izvođača, prethodno najavljenim glazbenicima pridružuje se još devet novih imena, među kojima su Hiljson Mandela, z++, Mašinko i Kuzma & Shaka Zulu.

Zagreb Beer Fest 2024 - Završni popis izvođača

Hiljson Mandela jedan je od pionira hrvatskog trapa, a osim kroz kolektiv KUKU$ i bend Prazna Lepinja, istaknuo se i samostalnom karijerom, nakon što je 2022. godine objavio prvi samostalni album “Mandela Effect”. Njegovi nastupi uvijek donose posebnu energiju i atmosferu, a pred publiku na Zagreb Beer Fest stiže s nezaobilaznim hit-singlovima “Cura s kvarta”, “McLaren” ili “Još ovu noć”.

Na pozornicu Zagreb Beer Festa ove godine stiže i osječki glazbenik, producent i autor z++, koji je prošle godine održao svoj najveći samostalni nastup do sada, onaj u zagrebačkom Domu sportova. Njegovi prepoznatljivi singlovi “crno + zlatno”, “kabriolet” i “Ljeto već je gotovo” svakako su među favoritima publike, s prošlogodišnjim singlom “sedmo nebo” osvojio je i radijski eter, a kao koautor i producent jednog od vodećih domaćih hit-singlova, pjesme “Trebaš li me”, osvojio je nagrade Porin i Cesarica.

Uz njih, svoju indie energiju, glazbenu viziju i kreativnosti na festival donose i zagrebački Svemirko, neumorne punk ikone Mašinko, energični splitski dvojac i kreatori hitova “Lito ide mala” i “Di ćemo večerasKuzma & Shaka Zulu, pulsko-zagrebački psych funk bend nemanja, novo ime zagrebačke trap scene Tej & Špiro, osječka indie četvorka čuvarkuća te  Vizelj, srpski bend koji nudi široku paletu žanrova, od garažnog rocka do jungle i drum&bass ritmova.

Sedmo izdanje Zagreb Beer Festa okupit će gotovo dvadeset glazbenih imena, a prethodno su potvrđene splitske hip-hop ikone TBF i Vojko V, jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova posljednjih desetljeća Kawasaki 3P, rap ikona Edo Maajka, glazbenica i autorica u usponu Miach, sinjski rockeri MORT, alternativna senzacija IDEM, riječki rokeri Ministranti te varaždinsko-zagrebački bend Rimljani ite doma.

Već je poznato da će festival ponuditi širok izbor od preko 180 vrsta piva iz raznovrsnih industrijskih i craft pivovara, dok će posjetitelji imati priliku uživati u besplatnim koncertima na otvorenom, predstavljajući urbani rock, pop i hip-hop glazbeni repertoar. 

Dosadašnja izdanja festivala okupila su više od tristo tisuća posjetitelja, čineći ga jednim od najomiljenijih i najiščekivanijih proljetnih događaja u Zagrebu i okolici. Prošlogodišnje izdanje oborilo je rekorde u posjećenosti, posebno treće večeri kada je spoj rocka i hip-hopa oduševio više od 20.000 posjetitelja, a glavne zvijezde bili su Grše i PipsChips&Videoclips.

Ovogodišnji Zagreb Beer Fest trajat će četiri dana, od 23. do 26. svibnja, s besplatnim ulazom za sve posjetitelje, a raspored nastupa po danima će uskoro biti objavljen na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Moglo bi Vas zanimati