25
srp
2024
Vijesti

11. listopada 2024. godine

Prljavo kazalište stiže u Tvornicu kulture – pridružuje im se i Saša Novak Radulović

Prljavo kazalište / foto: Marko Lopac

Prljavo kazalište / foto: Marko Lopac

share

Prljavo kazalište vraća se na pozornice. Uz već poznata imena među kojima su originalni članovi Tihomir Fileš i Davorin Bogović, postavi se pridružuje i Saša Novak Radulović. Supergrupa i posebni gosti Big Block Band penju se na stage Velikog pogona u petak, 11. listopada 2024. godine. 

Stara postava Prljavog kazališta nikada nije bila spremnija za povratak izvornim rokenrol postavkama. Davorinu i Tihomiru nedavno se kao punokrvni član benda pridružio i Saša Novak Radulović, bivši gitarist, kompozitor i producent grupe Psihomodo pop. Power rock trio vratit će pjesme iz ranih faza diskografije u život i podijeliti ih uživo s publikom. Momci će na svirkama uživo izvoditi pjesme koje publika nije imala prilike čuti uživo još od 1984. godine, a čiji je izvorni vokal bio upravo Davorin Bogović. U igri su tri albuma: ”Prljavo kazalište” iz 1979. godine, ”Crno bijeli svijet” objavljen samo godinu kasnije te ”Korak do sna” iz 1983. godine. Izvedbu će ovih pjesama Saša oplemeniti energijom i snagom koja je krasila rane albume Psihomodo popa, a izvorni će vokal nakon 40 godina ponovno otpjevati kultne numere. Na setlisti će se zagrebačkog koncerta naći najveći hitovi iz osamdesetih među kojima su pjesme ”Televizori”, ”Neka te ništa ne brine”, ”Sretno dijete”, ”Subotom uvečer”, ”Neki dječaci”, ”Ja sam mladić”, ”Crno-bijeli svijet” i ”Mi plešemo”. 

Prljavcima će se na jesen u Šubićevoj kao posebni gosti pridružiti i zagrebački Big Block Band, sastav osnovan 2018. godine koji svoj glazbeni izričaj temelji na rokenrol žanrovima. U svoj zvuk uklapaju i primjese bluesa, grungea, reggaea i popa. 

Prljavo kazalište svirat će stare albume nakon 40 godina. Omiljene pjesme koje publika od 1984. godine nije imala prilike čuti uživo rasplesat će publiku u Tvornici kulture ove jeseni. Supergrupa, odnosno trio, napucan svježom energijom te prepoznatljivim riffovima i stihovima napravit će pravi show i zagrebačku publiku podsjetiti na stari zvuk Prljavaca koji je svima nedostajao. 

Ulaznice po early bird cijeni od 18 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr

Moglo bi Vas zanimati