05
lip
2024
Vijesti

VIŠE OD STOTINU PRIJAVLJENIH NAKON PRVE OBJAVE

Projekt AJMO! Izazvao veliki interes izvođača i organizatora

We Move Music Croatia - AJMO! / foto: Valerio Baranović

share

“Mišljenja smo da Hrvatska može i treba bolje”, riječi su kojima pokretači velikog pilot projekta “AJMO!” objašnjavaju kako je došlo do njegovog nastanka. Ured za izvoz glazbe – We move music Croatia, ovim projektom želi potaknuti sviranje i održavanje kontinuiranih kvalitetnih glazbenih programa izvan najvećih gradova u Hrvatskoj i to pomoću sufinanciranja. U suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH dijele čak 10 puta po 10.000 eura organizatorima koncerata – udrugama, ustanovama, firmama, slobodnim umjetnicima.

Nakon predstavljanja projekta u Šibeniku, na redu je i Zagreb. Press konferencija će se održati u utorak, 11. lipnja u Grif Baru (Savska cesta 160), s početkom u 12 sati. Velikom interesu za ovaj projekt svjedoče i prijave izvođača koji žele nastupati u sklopu „AJMO!“ priče, a kojih je već sad više od 140.

Dolazak na press konferenciju potrebno je potvrditi na e-mail [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 10. lipnja do 17 sati.

We Move Music Croatia - AJMO! / foto: Valerio Baranović

We Move Music Croatia – AJMO! / foto: Valerio Baranović

Korist od ovog projekta bi trebao imati kompletan glazbeni ekosistem – izvođači, njihovi agenti, diskografi, mediji i naravno oni najvažniji – publika. Kroz projekt “AJMO!” pokušava se potaknuti održavanje četrdeset koncerata u 5 mjeseci u manjim mjestima koji se vjerojatno bez motivacijskih napora nikada ne bi ostvarili. Ideja pokretača projekta je kroz godine pružati kontinuiranu potporu koncertnoj djelatnosti – kako u programskom tako i u infrastrukturnom smislu. Važno je da se kroz projekt stvori jedna vrsta integriranog razmišljanja koje rezultira umrežavanjem. Tako ostvarenim ciljem bi se hrvatska koncertna mapa znatno promijenila. 

Prijave za korisnike, odnosno organizatore koncerata u manjim sredinama kreću od 17. lipnja i traju sve do 15. srpnja. Za prijavu su pogodne sve udruge, javne ustanove, tvrtke, obrti kao i nezavisni profesionalci. S obzirom na kriterije natječaja potrebno je prezentirati cjelovit projekt koji se sastoji od (najmanje) četiri koncerta, s realističnim i kvalitetno složenim troškovnikom i planom promocije.

“Mi smo se odlučili za sustav razreda izvođača, u koji se prijavljuju oni koji su u pilot projektu AJMO! voljni sudjelovati baš zbog želje da program obuhvati sve razine izvođača – od najmanjih do najvećih. Zaista nam je cilj da u određenom mjestu publika uživa u 4 koncerta koji će pokriti sve kategorije trenutno prisutnih izvođača na sceni. Nije neka tajna da po popularnosti na terenu koja onda diktira i visinu honorara pojedinog izvođača tu imamo više razina. Sami prijavitelji (izvođači ili njihovi agenti) se već prijavljuju kroz jednostavnu online formu u kojoj navode svoje realne uvjete. Sve će prijave onda još jednom proći i neovisna komisija za slučaj da u njima ima bilo kakvih odstupanja od stvarnosti te će se onda 4 razreda ponuditi na izbor potencijalnim korisnicima”, objasnili su organizatori iz Ureda za izvoz glazbe Hrvatska (WMMC).

Potencijalne korisnike još jednom podsjećamo da će natječaj trajati od 17. lipnja do 15. srpnja ove godine, a koncerti čija organizacija bude sufinancirana putem “AJMO!” projekta bit će održani u razdoblju između 1. listopada 2024. i 1. ožujka 2025. godine.

Moglo bi Vas zanimati