27
lip
2024
Vijesti

We Move Music Croatia - Ured za izvoz glazbe Hrvatska

Projekt "AJMO!" predstavljen u Vinkovcima

AJMO!

AJMO!

share

Nakon predstavljanja u Zagrebu i Šibeniku, pilot projekt “AJMO!” danas je predstavljen i u Vinkovcima. 

Na press konferenciji u zgradi Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima projekt su predstavljali: Davor Drezga, suosnivač Ureda za izvoz glazbe Hrvatska, Frane Tomašić, glavni tajnik Ureda za izvoz glazbe Hrvatska te Mirko Burazer, projektni menadžer.

Projekt je odmah nakon prve najave izazvao veliki interes glazbenika i organizatora koncerata, a situacija je ista i na području Slavonije gdje je velik broj zainteresiranih, upravo zbog toga što je “AJMO!” fokusiran na poticanje koncertnih aktivnosti izvan najvećih gradova i to kroz – sufinanciranje.

AJMO!

“Kroz projekt Ureda za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, koje i financira natječaj, dodijelit će se deset puta po deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Hrvatske. Jako nam je drago vidjeti ovoliki broj zainteresiranih i glazbenika i organizatora”, rekao je Davor Drezga na današnjem predstavljanju u Vinkovcima. 

Nakon prijave već više od 300 izvođača, otvoren je natječaj i za organizatore – udruge, javne ustanove, samostalne umjetnike, trgovačka društva i obrte. Započeo je 17.6., a trajat će sve do 15.7.

“Nezavisno povjerenstvo ocijenit će pristigle prijave do kraja srpnja, a promocija rezultata natječaja upriličit će se u sklopu ovogodišnjeg SHIP festivala. Koncerti čija organizacija bude sufinancirana putem “AJMO!” projekta bit će održani u razdoblju između 1. listopada 2024. i 1. ožujka 2025. godine”, naglasio je Frane Tomašić. 
AJMO!
Dan prije press konferencije u Vinkovcima članovi Ureda za izvoz glazbe Hrvatska održali su Zoom Q&A i odgovarali na pitanja o projektu te detaljima i uvjetima natječaja koji su zanimali potencijalne korisnike sredstava. “Ovaj oblik pomoći svim zainteresiranima bit će dostupan i u srijedu, 03. srpnja kao i 10. srpnja. Informacije o zoom linku moći ćete pronaći na društvenim mrežama We Move Music Croatia”, rekao je Mirko Burazer. 

Moglo bi Vas zanimati