06
ožu
2024
Vijesti

Cijenjeni talijansko-slovenski jazz pijanist, orguljaš, skladatelj i glazbeni pedagog

Renato Chicco gost je Jazz orkestra HRT-a

Renato Chicco i Jazz orkestar HRT-a

Renato Chicco i Jazz orkestar HRT-a

share

Renato Chico gost je na koncertu Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa, u srijedu 13. ožujka u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Cijenjeni talijansko-slovenski jazz pijanist, orguljaš, skladatelj i glazbeni pedagog Renato Chicco iznimno je omiljen među jazz fanovima i glazbenicima. Zavidnu karijeru ostvario je u SAD-u, te je nastupao na prestižnim jazz festivalima i u klubovima Europe, Azije i Južne Amerike.

Chicco je diplomirao na Sveučilištu za glazbu u Grazu u Austriji, a školovanje je nastavio na Berklee Collegeu of Music u Bostonu. Najvažniju suradnju ostvario je s kultnim pjevačem i tekstopiscem Jonom Hendricksom, najpoznatijim kao član vokalnog trija Lambert, Hendricks & Ross. Osim sviranja u jazz klubovima, s njim je nastupao na prestižnim jazz festivalima i u klubovima diljem SAD-a, ali i Europe, Azije i Južne Amerike.

Nakon što je iskusio američki jazz i apsolvirao njujoršku jazz scenu, Chicco se krajem prošlog stoljeća vratio u Europu gdje djeluje kao glazbeni pedagog te koncertira s raznim glazbencima i vlastitim sastavima. Sve te godine njegov je pogled na jazz ostao isti, ali upoznao je obje scene i obogatio iskustvo, svjestan promjena koje se događaju tijekom niza desetljeća.

Na koncertu pod nazivom Music for Hammond Organ & Big Band, što će ga u Zagrebu održati uz Jazz orkestar HRT-a i Mirona Hausera bit će zastupljen program s njegovog albuma First Encounter – Organ & Big Band.

Uz Chicca, kao gost na ovom koncertu nastupa bubnjar Andy Watson, njegov kolega iz sastava Jona Hendricksa.

Moglo bi Vas zanimati