18
tra
2024
Vijesti

Bruce Dickinson najavio predgrupu za zagrebački koncert

Riječki metal bend Keops kao uvertira u najiščekivaniji ljetni koncert

Keops

Keops

share

Povratak jednog od najprepoznatljivijih i najdugovječnijih heavy metal izvođača pred zagrebačku publiku, Brucea Dickinsona, jedno je od atraktivnijih događanja ovoga ljeta. Jedinstveni koncertni spektakl, održat će se 13. srpnja 2024. godine u Hali Zagreb, u sklopu velike svjetske turneje The Mandrake Project kojom frontman kultnih Iron Maidena promovira nadolazeći solo album. Dickinson je danas službeno potvrdio ime predgrupe koja će ugrijati brojne obožavatelje u Hali. Riječ je o uspješnom riječkom metal bendu Keops koji već godinama gaji simpatije hrvatske, ali i europske publike. Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim. 

Bruce Dickinson - Zagreb

Bend Keops svoju je popularnost stekao već u samim počecima, osvojivši prvu nagradu za najbolji bend na festivalu Ritmi Globali Europei u Italiji. Ubrzo kreću raditi na originalnom materijalu za svoj debitantski album, a u isto vrijeme nastupaju na različitim festivalima i u klubovima diljem Hrvatske čime su izgradili odanu bazu obožavatelja koja ih prati i danas. Njihov debitantski album “Keops” objavljen je 2012. godine, a lansirao ih je na sam vrh hrvatskih televizijskih i radijskih ljestvica. Iste godine spomenuti je album postao četvrti najprodavaniji album u Hrvatskoj.

Drugim albumom “Lice sudbine” objavljenim 2015. godine predstavljen je moderniji i progresivniji zvuk uz jednako dobre reakcije publike i zavidne pozicije na hrvatskim glazbenim ljestvicama. Nakon objave drugog albuma, Keops je prošao kroz nove promjene u sastavu i povratak izvornom metal zvuku. Njihov najnoviji album “Road to Perdition“, objavljen je 2022. godine pod NoCut Entertainment. Ovo izdanje označilo je izlazak na međunarodna tržišta što je dovelo do nastupa i diljem Europe. U travnju 2023. godine, nastupali su kao predgrupa poznatom bendu Overkill tijekom njihove europske turneje, a u veljači 2024. godine zauzeli su pozornicu kao glavna predgrupa Therionu utvrdivši time svoj status na metal glazbenoj sceni. U travnju i svibnju 2024. godine, Keops će krenuti na još jednu uzbudljivu avanturu priključujući se Vanaheimu na turneji u Njemačkoj, a zatim će u srpnju izaći i pred zagebačku publiku u sklopu velikog svjetskog spektakla The Mandrake Project.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr. Sve ostale informacije o turneji i datumima te prodaji ulaznica mogu se pronaći na službenoj stranici https://www.themandrakeproject.com

Moglo bi Vas zanimati