29
stu
2023
Vijesti

Wespa Zagreb

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu

share

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu

Nakon uspješno održanog Runda Digital Day vol. 5.0 eventa u Beogradu, sve je spremno za drugi RDD event koji će se održati 05.12. u prostoru WESPA (Radnička cesta 50) u Zagrebu.

I zagrebački RDD okupit će glazbene profesionalce iz Hrvatske, regije i Europe gdje će razgovarati o aktualnim temama iz glazbene industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmijeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendove na nizu panela i prezentacija.

U fokusu će biti prije svega novi streaming modeli koje implementiraju platforme Deezer i Spotify, vruća i aktualna tema korištenja umjetne inteligencije u glazbenoj industriji i za to vezanih zakonskih okvira koji se upravo kreiraju u Europskom parlamentu, o čemu će s Helen Smith, izvršnom direktoricom IMPALA-e, razgovarati Maja Vidmar Klarić iz HDU/ZAPRAF-a. O umjetnoj inteligenciji pričat će i Dr. Martin Clancy, autor knjige Artificial Intelligence and Music Ecosystem’.

Kroz panel na kojem će se naći predstavnici europskih i globalnih nezavisnih glazbenih udruga WINIMPALA, bugarske indie udruge ANMIP, nizozemske udruge nezavisnih izdavača STOMP te platforme SERBIA CREATES, otkrit ćemo što sve rade udruge na korist svojih članova, kako lobiraju za interese industrije te koji su pozitivni primjeri suradnje s institucijama.

Po prvi puta u prezentacijskom panelu dva vodeća sustava u Hrvatskoj za prodaju ulaznica EVENTIM i ENTRIO predstavit će zanimljive podatke i otkriti tko kupuje karte u Hrvatskoj, koje su uspješne digitalne strategije iza velikih koncertnih projekata i festivala, a predstavit ćemo i novu generaciju regionalnih A&R menadžera i od njih čuti koje su nove strategije za prepoznavanje i lansiranje novih glazbenih talenata.

U posljednjem dijelu programa Jen Masset održat će novi SPOTIFY Masterclass i upoznati nas s najnovijim alatima s vodeće streaming platforme, kao i predstaviti novi model streaminga koji uskoro pokreću, a završit ćemo s još jednom regionalnom premijerom – predstavljanjem platforme CHARTMETRIC – sveobuhvatna platforma za profesionalce u glazbenoj industriji, koja omogućava pristup podatcima o streamingu, društvenim mrežama i drugim platformama, kako bi još kvalitetnije gradili svoje karijere i poslovanje.

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu održava se uz pokroviteljstvo MERLIN-aHDU/ZAPRAF-aIMPALA-e i kompanije CROATIA AIRLINES.

Registracija za Runda Digital Day moguća je putem prijave na ovom linku.

Broj mjesta je ograničen, pa je prijava moguća do popunjenosti kapaciteta.

Moglo bi Vas zanimati