14
pro
2023
Vijesti

Nastup svjetski uspješnog dua Freekind

SHIP Festival preuzima Šibensku adventuru 22.12.

freekind.

freekind.

share

Ship festival preuzima šibensku Adventuru 22.12. nastupom svjetski poznatog dua freekind.

SHIP festival koji je prvi put održan u Hrvatskoj ovog rujna i koji je doveo u Šibenik više od 40 izvođača i 300 glazbenih profesionalaca, idući tjedan preuzima Šibensku Adventuru.

Takeover Adventure zamišljen je na najbolji mogući način – koncertom benda freekind. Bend u sastavu hrvatske pijanistice i pjevačice Sare Ester Gredelj i slovenske bubnjarke Nine Korošak Serčič stvorio je hajp oko sebe ne samo s preko 600.000 streamova na digitaliji, već i brutalnim svjetskim uspjehom – suradnjom s članom korejskog benda BTS.

U svijetu K-popa, BTS je definitivno broj jedan, a članovi benda svaki za sebe također grade uspješnu karijeru. Sara i Nina uspjele su u onome o čemu sanjaju mnogi – napisale su i producirale čak pet od šest pjesama na novom albumu V-ja, člana BTS-a. Album na kojem su potpisane stigao je na drugo mjesto na Billboard 200 ljestvici, svrstavajući V-ja među najbolje rangirane albume korejskih solo izvođača u povijesti te top liste.

Mood koji donosi freekind. definitivno je mood SHIP-a, a 22.12. u 21h preuzet će Šibensku Adventuru na koju bend stiže nakon velike turneje Velikom Britanijom. I sad pravac – veliki Šibenik. A grad Šibenik pokazao se kao veliki, zapravo najbolji mogući domaćin festivala na kojem je na Tvrđavi sv. Mihovila, u Kući umjetnosti Arsen, u klubu Azimut i u Tunelu vajbalo više od 3.000 ljudi u rujnu ove godine.

SHIP festival 2024

SHIP je u međuvremenu odlučio u prodaju pustiti “blind” ulaznice, tako da je još samo kratko u prodaji limitirani broj ulaznica za SHIP 2024. Ima nešto u tome da ne znaš što će te dočekati na stage-u dogodine.

SHIP 2024 održat će se od 12. do 15. rujna, a jedina garancija da ga nećete propustiti je kupnja ulaznice već sad!

Festival SHIP organizirali su Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko kninske županije.

Moglo bi Vas zanimati