08
ruj
2021
Vijesti

Skladatelj Tomislav Oliver u finalu čak dva velika natjecanja

Tomislav Oliver

Tomislav Oliver Tomislav Oliver

share

Hrvatski skladatelj i muzikolog Tomislav Oliver ušao je u finale skladateljskih natjecanja Flute New Music Consortium 2021 i Balkan Composer Competition.

Skladbu Mixórdia IV za flautu solo, koja se našla u finalu oba natjecanja, u Hrvatskoj je praizveo Dani Bošnjak na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb u sklopu svog online koncerta.

Oliverovu skladbu, ali i ostale finaliste, možete poslušati u izvedbi Susanne Peters na DAM festivalu i glasati za nju do 9. rujna putem emaila: [email protected] (skladateljevo ime navesti u predmetu maila).

Našem talentiranom skladatelju čestitamo na ulasku u finale ovako važnih natjecanja, te mu želimo puno sreće!

Tomislav Oliver je skladatelj i muzikolog, rođen 7. kolovoza 1987. u Zagrebu. Diplomirao je muzikologiju (2009.), a zatim i kompoziciju u razredu profesora Marka Ruždjaka (2011.) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se u radionicama Međunarodne ljetne akademije Prag — Wien — Budapest, pod vodstvom Nigela Osbornea i Michaela Wendeberga te na skladateljskom seminaru International Week u Ljubljani pod vodstvom Klausa Agera i Gyule Feketea. Bio je stipendist Rotary Cluba Zagreb, a 2000. primao je stimulaciju Fonda Rudolf i Margita Matz Hrvatskog društva skladatelja za poticanje stvaralaštva mladih skladatelja. Od 2011. je asistent na Odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Član je Programskog odbora 31. Muzičkog biennala Zagreb. Autor je skladbi za solističke instrumente, komorne ansamble, instrumente i elektroniku te simfonijski orkestar.

Moglo bi Vas zanimati