04
lip
2024
Vijesti

U okviru 8. međunarodnog gitarističkog festivala u Rondi

Splitski gitaristički kvartet nastupa u Španjolskoj

Splitski gitaristički kvartet

Splitski gitaristički kvartet

share

U subotu, 8. lipnja Splitski gitaristički kvartet će održati koncert u okviru 8. međunarodnog  gitarističkog festivala u španjolskoj Rondi.

Festival se održava u periodu od 4. do 8. lipnja te okuplja brojna poznata imena europske gitarističke scene i kao takav predstavlja jedan od  najvažnijih gitarističkih događaja u Andaluziji u lipnju. Splitskom gitarističkom kvartetu će  ovo biti već peti koncert u Španjolskoj, od čega četvrti u Andaluziji, koljevci gitare, a do sada je najzapaženiji bio onaj održan u okviru 13. „Sevilla Guitar Festivala“ u listopadu  2022.godine. 

Na koncertu u subotu splitski će gitaristi izvesti djela skladatelja Manuela De Falle, Claudea  Debussya, Lea Brouwera, Celsa Machada, ali i skladbe hrvatskih, preciznije splitskih  skladatelja koji su pisali za ovaj kvartet – Vlade Sunka i Ivana Božičevića

Gostovanje Splitskog gitarističkog kvarteta u Rondi realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Grada Splita

Splitski gitaristički kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Josip Dragnić, Kajo Milišić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević. Kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske gitarističke scene, ali je za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja premašio početnu svrhu djelovanja te je ostvario zapaženu međunarodnu koncertnu aktivnost i profilirao se kao jedan od vodećih promotora hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru u inozemstvu. Kvartet je do sada, osim diljem Hrvatske, nastupao u Njemačkoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Italiji, Poljskoj, Švicarskoj, Belgiji i Nizozemskoj. 

POVEZNICE: 

Ronda International Guitar Festival 2024 (rondaguitarfestival.com) 

www.splitguitar.com

Moglo bi Vas zanimati