24
stu
2022
Vijesti

32. MBZ: Poziv na prijave za skladateljski masterclass

32. MBZ: Poziv na prijave za skladateljski masterclass

share

Muzički biennale Zagreb stiže u zagrebačke prostore u travnju 2023., a s njime i treće izdanje MBZ-ovog skladateljskog masterclassa. Majstorska radionica održat će se za trajanja festivala, od 14. do 21. travnja 2023. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
MBZ oduvijek nastoji podržati i inspirirati mlade i buduće glazbene profesionalce, zbog čega je 2019. pokrenut i skladateljski masterclass. Cilj je majstorskih radionica proširiti kreativno razumijevanje polaznika i omogućiti im usavršavanje skladateljskih vještina u individualnom radu s istaknutim međunarodnim skladateljima i na otvorenim probama s ansamblom. Skladatelji-mentori 2023. godine bit će jedni od najvećih i najoriginalnijih skladateljskih zvijezda međunarodne glazbene scene: Olga NeuwirthChaya CzernowinFranck Bedrossian i Clemens Gadenstätter. Rezidencijalni ansambl masterclassa, ali i čitavog festivala bit će renomirani ansambl Klangforum Wien.
Kroz MBZ-ov je skladateljski masterclass do sad prošlo oko 30 mladih skladateljica i skladatelja iz oko 15 zemalja, uz međunarodno priznate gostujuće mentore. Mentori su 2019. godine bili Nina Šenk (Slovenija), Achim Bornhoeft (Austrija) i João Pedro de Oliveira (Brazil/Portugal), uz rezidencijalni Riot Ensemble (Velika Britanija). U 2021. godini radionice su se održale sa skladateljima-mentorima Alexanderom Schubertom (Njemačka), Martinom Mataloneom (Argentina/Francuska), Sashom Blondeau (Francuska) i Raphaëlom Cendom (Francuska) u prilagođenom online formatu, uz otvorene probe s rezidencijalnim Ensemble Quasars (Slovačka).
Pročitajte više o nadolazećem masterclassu na stranicama MBZ-a. Više o prijavama možete saznati na ovoj poveznici, a prijave su moguće putem Google obrasca.

Moglo bi Vas zanimati