13
ruj
2023
Vijesti

U zagrebačkom klubu Sax

Adastra najavila koncertnu promociju novog albuma

Adastra

Adastra

share

Adastra se sprema počastiti svoju publiku dugo očekivanim petim albumom Tajni prolaz.

Nakon vrlo uspješne ljetne turneje gdje je Adastra nastupila po cijeloj Hrvatskoj, 23. rujna će vas dočekati sa prvim danom jeseni i koncertom promocijom albuma u renomiranom klubu Sax u Zagrebu.

Na njihovom debitantskom albumu, koji je izdala Croatia Records u lipnju 2007. našao se singl “Nabujala rijeka” koji se brzo vinuo na vrhove top ljestvica hrvatskih radio i televizijskih postaja, učvrstivši poziciju Adastre kao glazbene snage na koju se mora računati. Ali ono što izdvaja Adastru nisu samo njihovi hitovi na vrhu ljestvica i talent. Njihova je predanost rješavanju društvenih pitanja i pokretanju pozitivnih promjena kroz njihovu glazbu.

Tijekom svoje karijere, Adastra je koristila svoju platformu za rješavanje važnih društvenih problema, od rješavanja nasilja među mladima uz pjesmu “Surovi grade” koja je postala himna protiv nasilja, do organiziranja koncerata za pomoć beskućnicima. Surađuju s organizacijama kao što je Udruga Društvo za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti kako bi ostvarili pozitivan utjecaj izvan glazbe.

Trenutnu postavu Adastre čine Jeronim Jerko Szabolcs Marić (pjevač, gitarist, tekstopisac, producent i redatelj), ), Armando Filipi (bas gitara), Vladimir Jevicki (gitare) i Dinko Lupis (bubnjar, prateći vokal).

Ovim koncertom zadivljujuća je promocija njihovog petog albuma pod nazivom Tajni prolaz na kojem se nalazi dvanaest novih ljubavnih i rock pjesama te jedna angažirana pjesma “Tanki zid“ posvećena podizanju svijesti o problemu nasilja nad ženama, koja je napisana u suradnji s autorom Zoranom Brajevićem (autor pjeme “Vjerujem u anđele“ koju je otpjevao Oliver Dragojević).

Album izdaje Croatia Records. Kao bonus za svoje fanove, Adastra je usred pripreme zadivljujućeg spota za pjesmu “Ona pored mene”, koja će se naći na nadolazećem albumu.

Kao dokaz zahvalnosti prema svojim predanim obožavateljima, Adastra će organizirati tombolu s nizom nagrada, s naglaskom na glavnu nagradu; električnu bas gitaru.

Ulaznice za koncert u Saxu možete kupiti putem servisa Entrio ili na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 12 eura.

Album Tajni prolaz uskoro možete slušati na svim streaming servisima.

Moglo bi Vas zanimati