03
kol
2022
Vijesti

Arthesis - Večer splitskih suvremenih skladatelja

Arthesis

Arthesis

share

U okviru Splitskog ljeta, 5. kolovoza 2022., na lokaciji Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac s početkom u 21 h, ansambl umjetničke organizacije Arthesis održati će koncert pod nazivom „Večer splitskih suvremenih skladatelja“.

Na programu su skladbe (uglavnom praizvedbe) splitskih suvremenih skladatelja koji su članovi Arthesisa: Ivan Božičević, Blaženko Juračić, Mirko Krstičević i Vlado Sunko.

Gošća na koncertu je Svjetlana Bukvich (New York, SAD), koja spada u 25 najistaknutijih američkih skladateljica.

Umjetničku organizaciju Arthesis osnovao je Mirko Krstičević 2021. godine i ovaj koncert je prvo predstavljanje Arthesisa u javnosti. Uzevši u obzir sve ljetne festivale duž obale i šire, koncert je jedinstven po tome što su na programu isključivo skladbe suvremenih hrvatskih (splitskih) skladatelja i kao što rekoh uglavnom praizvedbe.

Ansambl Arthesis čine: Loris Grubišić, prva violina; Mislav Salopek druga violina; Igor Smoday, viola; Vid Veljak, violončelo; Zoran Velić, klavir; Ida Bilić, sopran. Budući Arthesis u sebi ima i likovnu komponentu, njeno predstavljanje dogoditi će se u Muzeju Grada Splita od 3. do 24. listopada 2022.

Likovni dio članstva čine Željko Marović, slikar i Jadranka Štrbić Krstičević, slikarica. Član Arthesisa je i Željko Milić, klarinet, kao predstavnik glazbenika.

Arthesis

Arthesis

Moglo bi Vas zanimati