16
velj
2023
Vijesti

Bore Balboa i Krankšvester: koncertni hip-hop vikend u zagrebačkoj Tvornici kulture

Krankšvester i Bore Balboa

Krankšvester i Bore Balboa

share

Ovaj vikend u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će u znaku hip-hop žanra u obliku dvostrukog koncerta; u petak, 17. veljače na pozornicu staje šibenski reper Bore Balboa, dok dan kasnije, u subotu, 18. veljače slijedi tradicionalno Švesterovo u izdanju Porinom nagrađenog hip-hop dua Krankšvestera, a koncert je četvrtu godinu zaredom – rasprodan.

Bore Balboa slovi kao jedan od vodećih rap-tekstopisaca, često ga opisuju i kao “gospodina hip-hop scene”, a regionalna glazbena ikona Rasta za njega je izjavio da mu je najdraži hrvatski reper. Pravog imena Ivan Španja, dolazi iz Brodarice kraj Šibenika, a svoj glazbeni put gradi već deset godina. Prošle je godine održao svoj prvi veliki solo koncert te pred prepunom Tvornicom kulturom opravdano stekao status nove ikone domaće hip-hop scene.

U narednim mjesecima gradio je svoje iskustvo koncertnog izvođača te su uslijedili  zamijećeni nastupi na Sea Star Festivalu, Dritu iz Boćarskog, Brucošijadi FER-a, a premijerno je nastupio i na najvećem festivalu regije – EXIT festivalu. Ovog petka, 17. veljače u Tvornici kulture će održati svoj prvi veliki ovogodišnji samostalni koncert, na koji stiže bogatiiji za novi studijski materijal. Od početka godine objavio je već dva singla, “Madanebi” te nedavno predstavljen “Ulice”, suradnju s Pekijem, a kako najavljuje marljivo radi i na novom studijskom albumu. Na pozornici će mu se pridružiti i glazbeni gosti.

Dan kasnije, u subotu 18. veljače, slavit će se tradicionalno Švesterovo. Koncertni je to spektakl koji već četvrtu godinu zaredom u istom periodu priređuje hip-hop duo Krankšvester, dobitnici glazbene nagrade Porin za Najbolji album hip-hop glazbe 2022. godine. „Gdje ćeš povest’ svoju voljenu osobu za Valentinovo nego na romantičan dugometražni spektakl koji priređujemo”, poručuju 3ki Stil (Davor Miletić) i Sett (Hrvoje Marjanović), a koncert je tradicionalno rasprodan, i to desetak dana pred samo održavanje. Putem svojih društvenih mreža, Krankšvester su dali naslutiti i kako rade na novom studijskom materijalu, koji će objaviti tijekom ove godine.

I dok je koncert Krankšvestera rasprodan, ulaznice za koncert Bore Balboe u petak 17. veljače u Tvornici kulture dostupne su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 8€, online putem platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark. Na dan koncerta iznosit će 11€. Organizator ovog koncertnog hip-hop vikenda u Tvornici kulture je yem.

Moglo bi Vas zanimati