23
ruj
2024
Vijesti

9. studenog u SC-u

Brucošijada FER-a - poznata prva imena 41. izdanja

Brucošijada FER-a 2024.

Brucošijada FER-a 2024.

share

Brucošijada FER-a, najpoznatiji studentski mini festival, vraća se u subotu, 9. studenoga 2024. godine

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati u zagrebačkom Studentskom centru su Brkovi, Kuzma & Shaka Zulu, tam, Slow Cured, RH Space Orkestra i nomark.

Zagrebački Brkovi duhovito spajaju ono naizgled nespojivo – žestinu punk-rocka s emotivnim stihovima i gitarskim riffovima turbofolka, stvarajući neočekivano melodioznu cjelinu. Time su postali nezamjenjiv headliner najvećih regionalnih festivala, kao i klupska atrakcija sa sve više nastupa van regije. Na pozornicu 41. Brucošijade FER-a stižu nošeni na euforijom nedavno rasprodane Šalate, njihovog najvećeg koncerta u dvadesetgodišnjoj karijeri.

Kuzma & Shaka Zulu splitska su reggae-dance-italo disco grupa koja je već 31 godinu na sceni, s velikom bazom vjernih fanova i puno hitova za najveselije high-energy koncerte i partyje. Poznati su po svojim duhovitim, vedrim, često i ironičnim stihovima, uklopljenim u opuštene melodije koje odišu originalnošću i spontanošću. Uvijek namjerno van medija, van marketinga, najjači na koncertima prepunim pozitivnih vibracija i energije.

Tamara Popović, poznatija kao tam, srpska je pjevačica, producentica i tekstopisac. Osim vlastite karijere, aktivna je i u pisanju i produciranju za druge izvođače te u kolaboracijama. Od 2020. godine blisko surađuje s beogradskim kolektivom Zicer Inc., a ovog ljeta ostvarila je uspješne suradnje s Miach i z++. tam je prepoznata i po energičnim live nastupima, nastupajući na festivalima poput novosadskog EXIT-a, crnogorskog Sea Dancea i hrvatskog Sea Stara.

Slow Cured je alternativno-eksperimentalni peteročlani rock bend koji teži modernom zvuku, kombinirajući funk, jazz i metal, stvarajući nešto drukčije od onoga što se već godinama njeguje, osobito u indie krugovima. Iza sebe imaju nastupe na festivalima poput INmusic, Velvet, RockLive i Superval, a svoj prvi samostalni (i rasprodani) koncert održali su početkom 2024. u Saxu.

RH Space Orkestra peteročlani sastav koji je već ostavio trag na ulicama Zagreba, a publika iznova pokazuje interes za njihov svježi pristup fuziji opuštenog, autobiografskog “feel good” hip-hopa uz razrađenu instrumentalnu pratnju. Ova grupa mladih glazbenika poznata je po energičnim nastupima i repanju o omiljenim temama i nedovršenim scenarijima.

nomark slovenski je umjetnik, producent i tvorac međunarodnog pokreta “Aseben” te pionir edm revival/hiperpop inspiriranog zvuka na Balkanu. Poznat po svojim zaraznim melodijama, eksperimentalnim ritmovima i energičnim nastupima uživo, a njegov utjecaj odzvanja cijelom glazbenom scenom. Možete očekivati spoj futurističkih i hipnotizirajućih zvukova koji izazivaju duboki osjećaj nostalgije s dodatkom klasičnog prizvuka iz 2012.

Regularne ulaznice po cijeni od 17 € mogu se nabaviti na službenoj stranici Brucošijade FER-a i na FER-u te u SC-u. Prošlogodišnji i ovogodišnji brucoši FER-a mogu kupiti kartu po posebnoj cijeni od 10 €, isključivo na FER-u od 27.9., uz predočenje iksice. Ako ih ostane, cijena karte na dan Brucošijade iznosit će 20 €.

Moglo bi Vas zanimati